Hirdetés


A hiánypótló kiadványt szerdán délelőtt mutatták be a szerkesztők.

Hirdetés

Térkép

Elkészült Szombathely látványtérképe; az ötezer példányban megjelent, turisztikai és kulturális szempontból is hiánypótló kiadványt szerdán délelőtt mutatták be a szerkesztők Szombathelyen az AGORA Kulturális és Turisztikai Központ épületében.

A térkép segítségével a Kálváriától a Szent Márton útig vezető úgynevezett Szent Márton történelmi sétautat követheti nyomon a kétezer éves városba érkező látogató - mondta el a kiadványt bemutatva Feiszt György, a szombathelyi önkormányzat kulturális tanácsnoka.

Térkép, sajtótájékoztató
 

A hagyományos térképektől eltérően a belváros épületeit mintegy "madártávlatból" ábrázolják, a Ferenc Tamás által készített grafikán az épületek felismerhetőek.


A látványtérkép azoknak a kiadványoknak a sorában jelent meg, amelyek a Szent Márton Európai Kulturális Útvonalat, a Via Santi Martini-t kívánja népszerűsíteni. A több országot is érintő nagyszabású projektet az Európai Unió 200 ezer euróval támogatta.

Térkép Szombathely
Szerkesztőségünk környéke a térképrészleten

László János, a kiadványt gondozó Civertan Grafikai Stúdió vezetője elmondta: a térkép elkészítéséhez több száz légifelvételt és helyszíni fotót készítettek, ennek alapján rajzolták meg a belváros épületeit.

Hozzátette: a történelmi építészeti emlékekre összpontosító térkép pontos, de nem méretarányos, ennek ellenére remélhetően jól segítheti majd a város nevezetességeit megismerni kívánó turisták tájékozódását.

A térkép hátoldalán - Orbán Róbert szerkesztésében - 36 szombathelyi nevezetességet mutatnak be rövid leírásokkal és fotókkal.

Térkép
A belváros egyik részlete

A látványtérképet csütörtöktől árusítják majd a szombathelyi Tourinform irodában, de megtalálható lesz a kiadvány a pénteken kezdődő Savaria Történelmi Karnevál információs pontjain is.

A térképkülönlegesség 1500 forintos áron kerül forgalomba.