Hirdetés

Népszerűek és nagyon sokat keresnek
Agymenők

Népszerűek és nagyon sokat keresnek

2016.10.06. 12:25

Ők a legtöbbet kereső amerikai tévésztárok.

Hirdetés

Az Agymenők sztárjai, Jim Parsons, Kaley Cuoco és Johnny Galecki egy-egy millió dollárt (270 millió forintot) keresnek epizódonként, ezzel a bevétellel ők a legjobban fizetett tévészínészek az Egyesült Államokban - ismertette a Variety.com.

A televíziózás virágzó üzletág, ezt bizonyítják a tévésorozatokban és tévéműsorok sztárjainak kiugró fizetései. A hollywoodi filmszakmai lap az ágazat statisztikai adatait elemezte a bevételek megbecsléséhez. A lista elkészítésekor csak a tévés fizetéseket vették figyelembe, a sztárok további, reklámszerződésekből vagy egyéb forrásból származó jövedelmeit nem vizsgálták.

A tizedik évadánál tartó Agymenők sztárjai mögött a Szívek szállodája című vígjátéksorozat két színésze, Lauren Graham és Alexis Bledel került a második helyre epizódonkénti 750-750 ezer dolláros (204 millió forintos) keresettel. A széria novemberben éled újjá a Netflix online műsorszóró jóvoltából, amely négy új részt rendelt az anya-lánya történetből.

A Variety szerint az Agymenők epizódonkénti költségvetése 9 millió dollárra (2,4 milliárd forintra) rúg, amelynek a felét viszik el a sztárok fizetései.

A valóságshow-k, beszélgetős műsorok és hírműsorok kategóriájában a Judge Judy (Judy bíró) című műsort vezető Judy Sheindlin szerepel a lista élén éves 47 millió dolláros (12,8 milliárd forint) éves bevétettel, őt az NBC csatorna Today hírműsorából Matt Lauer követi évi 22-25 millió dollárral (6-6,8 milliárd forinttal), majd Ellen DeGeneres következik 20 millió dollárral (5,4 milliárd forinttal). 

Az amerikai tévészínészek közül Mark Harmon, az NCIS sztárja sem panaszkodhat epizódonkénti 525 ezer dolláros (143 millió forintos) fizetésére. Kevin Spacey, a Kártyavár főhőse pedig félmillió dollárt (136 millió forintot) visz haza a sorozat részeiért. A Variety listája alapján a Trónok harca szereplői, Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke és Nikolaj Coster-Waldau is ennyit keresnek.

.