Több ezer csirke pusztult el Győrben

2016.10.19. 19:29

Tűz pusztított.

Elpusztult mintegy ötezer, fóliasátorban nevelt csirke, miután a sátor kigyulladt szerda késő délután Győrben, a Sági úton - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Schreindler Ágnes elmondta, hogy a tűzoltók jelenleg utómunkálatokat végeznek az M1-es autópálya közelében lévő telepen.

Az ötszáz négyzetméter alapterületű fóliasátorban hétezer-ötszáz csirkét neveltek. A tűzoltók az ott dolgozókkal az oltás közben a fóliát megbontva menekítették a jószágokat.

A Kisalföld információi szerint duplán esküdött össze a sors a kigyulladt csirketelep tulajdonosa ellen. Egyrészt kedden költöztették át a szerda este lángra kapott fóliasátorba a 7500 csirkét. Másrészt 15 perccel a hazaindulásuk után gyulladt ki a sátor. Az feltehetőleg már sohasem fog kiderülni, hogy a lángoló száraz szalmabálákat el tudták volna-e oltani a tulajdonosok.

Egy biztos: a csirkék közül 5000 elpusztult és a maradék 2500 sem valószínű, hogy túléli a füstmérgezést. Egy csirke ára körülbelül 400 forint. A leégett fóliasátorral és gépészettel együtt a kár több millió forint.

A tüzet feltehetőleg zárlat okozta, a tulajdonos a helyszínen elmondta munkatársunknak, hogy hasonló tűzesetre korábban is volt példa a telepen. A tűz okát vizsgálják - írja a lap.

A címlapfotó illusztráció

.