Részeg kamionos okozott balesetet

2016.12.03. 15:39

A kamionos a forgalommal szemben ment és balesetet okozott.

A forgalommal szemben közlekedett az a kamion, amelyik péntekről szombatra virradó éjjel az M70-es autóúton, Tornyiszentmiklós közelében összeütközött egy román nyerges vontatóval - közölte a zalai rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

    A baleset következtében több száz liter üzemanyag folyt az úttestre.
    Sznopek Veronika elmondta: a 41 éves kamionvezető az M70-es autóúton - a járműforgalom elől elzárt területen - a forgalommal szemben közlekedett tehergépjárművével Letenye irányába. Az újhartyáni férfi a 16+554-es kilométerszelvénynél meg akart fordulni járművével, és ekkor összeütközött a Tornyiszentmiklós irányába közlekedő román nyerges vontatóval.  

    A szóvivő közölte azt is, hogy a sofőrnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, az újhartyáni férfit  előállították, járművezetői engedélyét elvették és ittas járművezetés miatt eljárást indítottak vele szemben.  
 
   A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a baleset következtében mintegy 900 liter üzemanyag folyt az úttestre. A műszaki mentés idejére az érintett szakaszon lezárták a fél útpályát, a mentés még az éjszakai órákban befejeződött, a forgalom zavartalanul halad.

.