Hirdetés


Munkavállalás Ausztriában: anyasági védelem és családi juttatások (febr. 25)

2011.02.23

Az IGR újabb ingyenes előadása a szombathelyi MMIK-ban. Lehetőség van személyes tanácsadásra, a rendezvény alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.

Hirdetés

Mit kell tudni, ha Ausztriában dolgozó munkavállaló vagy házastársa gyermeket vár illetve milyen családi juttatások (GYES, családi pótlék) igényelhetőek Ausztriában?

Az IGR „Jövő a határtérségben“ projekt évek óta nagy sikerrel rendezi meg családi juttatásokkal kapcsolatos fórumait ahol az érdeklődők az érintett osztrák és magyar hatóságok (Magyar Államkincstár, Finanzamt, Gebietskrankenkasse) képviselőitől első kézből kapják meg a számukra legfontosabb és legaktuálisabb információkat, valamint személyes tanácsadást is igénybe vehetnek. Ezeken a rendezvényeken többek között olyan kérdésekről esik szó mint, hogy melyek a legfontosabb változások, hogyan igényelhetnek családi pótlékot vagy GYES - t, melyek az illetékes hatóságok és az aktuális formanyomtatványok.

Miután az elmúlt években folyamatosan azt tapasztaltuk, hogy az anyasági védelemmel kapcsolatban is kevés az információ és túl sok a félreértés úgy döntöttünk, hogy ezúttal ezzel a témakörrel kiegészítjük rendezvényünket. Itt ugyanis olyan fontos kérdések kerülnek szóba mint, hogy kinek és mikor kell bejelenteni a terhességet, milyen munkát nem lehet végezni a terhesség alatt, milyen megállapodást kell kötni a munkáltatóval és milyen vizsgálatokat kell, mikor és melyik országban elvégezni. Ebben a témakörben az Osztrák Munkaügyi Felügyelőség (Arbeitsinspektorat) és az Osztrák Munkáskamara (Arbeiterkammer) szakértői tájékoztatják a résztvevőket.

Az előadások után lehetőség van személyes tanácsadásra, a rendezvény időtartama alatt pedig gyermekfelügyeletet biztosítunk.

A rendezvényt 2011. február 25 – én, Szombathelyen, a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban (MMIK), az Ady tér 5. szám alatt tartjuk meg.

Az előadások kezdete: 13:00 óra: Anyasági védelem (az előadások után lehetőség van személyes tanácsadásra)

15:30 óra: Családi juttatások (az előadások után lehetőség van személyes tanácsadásra)