Alpokalja-Online


Munkavállalás Ausztriában: anyasági védelem és családi juttatások (febr. 25)

Mit kell tudni, ha Ausztriában dolgozó munkavállaló vagy házastársa gyermeket vár illetve milyen családi juttatások (GYES, családi pótlék) igényelhetőek Ausztriában?

Az IGR „Jövő a határtérségben“ projekt évek óta nagy sikerrel rendezi meg családi juttatásokkal kapcsolatos fórumait ahol az érdeklődők az érintett osztrák és magyar hatóságok (Magyar Államkincstár, Finanzamt, Gebietskrankenkasse) képviselőitől első kézből kapják meg a számukra legfontosabb és legaktuálisabb információkat, valamint személyes tanácsadást is igénybe vehetnek. Ezeken a rendezvényeken többek között olyan kérdésekről esik szó mint, hogy melyek a legfontosabb változások, hogyan igényelhetnek családi pótlékot vagy GYES - t, melyek az illetékes hatóságok és az aktuális formanyomtatványok.

Miután az elmúlt években folyamatosan azt tapasztaltuk, hogy az anyasági védelemmel kapcsolatban is kevés az információ és túl sok a félreértés úgy döntöttünk, hogy ezúttal ezzel a témakörrel kiegészítjük rendezvényünket. Itt ugyanis olyan fontos kérdések kerülnek szóba mint, hogy kinek és mikor kell bejelenteni a terhességet, milyen munkát nem lehet végezni a terhesség alatt, milyen megállapodást kell kötni a munkáltatóval és milyen vizsgálatokat kell, mikor és melyik országban elvégezni. Ebben a témakörben az Osztrák Munkaügyi Felügyelőség (Arbeitsinspektorat) és az Osztrák Munkáskamara (Arbeiterkammer) szakértői tájékoztatják a résztvevőket.

Az előadások után lehetőség van személyes tanácsadásra, a rendezvény időtartama alatt pedig gyermekfelügyeletet biztosítunk.

A rendezvényt 2011. február 25 – én, Szombathelyen, a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban (MMIK), az Ady tér 5. szám alatt tartjuk meg.

Az előadások kezdete: 13:00 óra: Anyasági védelem (az előadások után lehetőség van személyes tanácsadásra)

15:30 óra: Családi juttatások (az előadások után lehetőség van személyes tanácsadásra)
 

Szóljon hozzá!

Írja be a választ csupa kisbetűvel írva!

Aktuális

Aktuális

Elfogták a támadót, súlyosan sérült az áldozat.

Résztelezve a tánc világnapi és a gyermeknapi programok.

Idén is csaknem háromszáz pályamű érkezett az Írók Alapítványa és az Írók Szakszervezete által meghirdetett Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatra.

Főként az ittas vezetőket próbálják kiszűrni.  

Vas megyébe 1,4 millió jutott.

Melegebb lesz, de eső is jöhet.

Nemcsak Szombathelyt érintik.

Ketten könnyebben sérültek.

NyME-SEK, Szombathely
A magyar lakosság 16 százaléka funkcionális analfabéta - hangzott el.
Az első munkásigazgató

Somogyi Ferenc elvtárs nagypénteken repülőgépen érkezett Szombathelyre.

Motort cseréltünk

Kedd reggel menet közben kicseréltük az Alon motorját. Még olajos a kezünk.

Születés, házasság, halál.

Egészségnap Bükfürdőn
Kiemelt vendég: Katus Attila. A rendezvény ingyenes.


Hirdetés

Partnereink

Isiscom

Pannonsystem