A Cinema City felülvizsgálja eddigi gyakorlatát

2016.10.19. 19:52

Tudomásul veszi a Cinema City az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala által közölt ajánlást, amely arra vonatkozik, hogy már az online jegyvásárlás esetén is ki lehessen választani a fogyatékkal élők számára biztosított kedvezményt.

Illusztráció

A cég szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: megteszik a kellő jogi lépéseket, hogy felülvizsgálják az esetet, illetve eddigi gyakorlatukat, és mindent meg fognak tenni, hogy továbbra is a jogszabályoknak megfelelően működjön a mozihálózat. Hozzátették azt is, hogy nem kaptak büntetést és nem követtek el jogsértést azzal, hogy a fogyatékkal élők kedvezményüket az online jegyvásárlás esetén nem érvényesíthették egyből.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez korábban eljuttatott közleményében azt írta: egy mozgásában korlátozott ember online módon szeretett volna jegyet venni egy mozifilmre, de azt tapasztalta, hogy a jegyek kiválasztásánál a "típus" menüpont alatt nem választható a fogyatékossággal élők számára biztosított kedvezmény. Az I.T. Magyar Cinema City Kft. gyakorlatát sérelmezve a panaszos az alapvető jogok biztosához fordult, aki vizsgálata végén aggályosnak nevezte a helyzetet és a vállalkozástól a jelenlegi gyakorlat megváltoztatását kérte.

.