Hirdetés

Megtörni látszik az olimpiaellenes aláírásgyűjtés lendülete

Megtörni látszik az olimpiaellenes aláírásgyűjtés lendülete

2017.02.01. 18:33

Rendezzünk-e olimpiát 2024-ben? Szavazzon!

Hirdetés

 

Momentum Mozgalom Facebook-oldala

Harmadánál tart a budapesti olimpiával kapcsolatos népszavazás kiírásáért indult aláírásgyűjtő kampány. A Nolimpiát kezdeményező Momentum Mozgalomnál hetvenezer, az LMP-nél tízezer szignó gyűlt össze és még az Együttnél és a Párbeszédnél is lehetnek aláírások - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A szervezők elismerik, hogy kevesebben írják alá az íveket, mint kezdetben, de mostantól a külső kerületekbe is elküldik az aktivistáikat, továbbá megkezdik a lakásokba kopogtatós gyűjtést. Bíznak abban is, hogy a Kétfarkú Kutya Párt olimpiaellenes plakátkampánya is mozgósítja a budapestieket.

A népszavazáshoz 30 nap alatt 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteni a fővárosiaktól. A népszavazásra bocsátott kérdés az: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?"

A Momentum Mozgalom standjainál Budapesten 70 ezer aláírás gyűlt össze vasárnapig. 200 ezer a cél - írják Facebook-oldalukon.

 

 

 

.