Jó hír a nyaralóknak, a hétvégén visszatér a nyár

2017.07.27. 16:50

Akiknek dolgozni kell, ennek a hírnek nem biztos, hogy örülnek

Péntek reggelig az ország döntő részén felhős vagy erősen felhős lesz az ég, éjszaka a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Pénteken a változó felhőzet mellett országszerte többórás napsütés valószínű, emellett elsősorban az északi megyékben (Észak-Dunántúl, Északi-khg.) helyenként zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szelet pénteken már inkább csak északon kísérhetik erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 30 között várható.

Forrás: idokep.hu

Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre készülhetünk. Veszít erejéből a szél. Hajnalban 13-17, majd a legmelegebb órákban 28 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap a nyugodt időt a Dunántúlon zavarhatja meg egy-egy zápor, zivatar. Nyugaton-északnyugaton feltámad a délies szél. A csúcshőmérséklet 30-34 fok között alakul.

A jövő hét elején visszatér a kánikula, napról napra erősödik a felmelegedés. Csapadékmentes időre, kevés felhőre, gyenge, mérsékelt légmozgásra van kilátás. Hétfőn 31-35, kedden 33-37 fokos maximumokra számíthatunk. Előrejelzés szombattól, forrás: idokep.hu

.