Több megyére tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek

2017.12.06. 20:45

Csütörtökön ónos szitálás is előfordulhat.

Többnyire napos idő lesz, de helyenként – főleg északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű felhőzet tartósan megmarad, ahol szitálás, ónos szitálás kialakulhat – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli, délnyugati szél napközben időnként megélénkül, a Tiszántúlon néhol erős közeli lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 Celsius fok között alakul, a tartósabban ködös, felhős tájakon lehet ennél pár fokkal alacsonyabb.

Estére sokfelé képződik köd. Leginkább az Északi-középhegység területén, legkevésbé a Dunántúlon van erre esély. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon hajnaltól meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 Celsius fok között alakul.

A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten képződött köd, zúzmarás köd napközben csak lassan oszlik fel, legtovább az Alpokalja, Kisalföld területén maradhatnak rosszak a látási viszonyok. Estétől ismét, főleg az Alföldön és az Északi-középhegység környékén alakulhat ki sűrű köd. A ködös, fagyos részeken néhol ónos szitálás is előfordulhat.

Hétvégén ismét havazhat.

.