Hirdetés

Fél országra figyelmeztetést adtak ki

Fél országra figyelmeztetést adtak ki

2018.02.03. 10:07

Budapestre és 10 megyére szól a figyelmeztetés.

Hirdetés

A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szombat hajnalban eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten és Pest megyében, továbbá Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés a havazás miatt.

Azt írták: napközben többfelé várható intenzív csapadék, a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén több helyen és Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás formájában. A hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat. Síkvidéken általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitásának függvényében pár centiméter vizes hó több helyen is megmaradhat. Az intenzívebb csapadék szombat estére északkeletre szorul vissza.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a sok eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Itt a nap folyamán 20 milliméternél több eső is hullhat.
Kiemelték továbbá, hogy este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

Az előrejelzés szerint szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén általában plusz 1 és 5 fok között alakul, de délkeleten plusz 6-8 fok is lehet. Késő este 0 és plusz 5 Celsius-fok közötti hőmérséklet valószínű.

.