Hirdetés

Másodfokú riasztást adtak ki három megyére szerda estére

Másodfokú riasztást adtak ki három megyére szerda estére

Időjárás-előrejelzés

2018.07.11. 18:37

Felhőszakadás, károkozó szél és jégeső is lehet ezeken a területeken.

Hirdetés

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután.
Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél, jégeső, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Figyelmeztető előrejelzés, heves zivatar 2018-07-11 - Forrás: www.met.hu

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.



    Emellett Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt.

    A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosban, Pest, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében vannak kiadva elsőfokú riasztások, figyelmeztetések.

    Azt írták: a nap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, szélerősödés és jellemzően kisebb méretű jég előfordulhat.

Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez jégeső - 2 centiméter körüli jéggel -, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak.

Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti.
 

.