Hirdetés

A nemzetközi asztalitenisz verseny programja
MTI Fotó: Illyés Tibor

A nemzetközi asztalitenisz verseny programja

2017.11.09. 09:54

Szombathelyen tartják a nemzetközi ifjúsági és serdülő asztalitenisz versenyt november 8-12-ig. Itt a részletes program.

Hirdetés

Ötödik alkalommal ad otthont Szombathely a világ legnépszerűbb ifjúsági és serdülő körversenysorozatának. November 8-12. között ötvenöt ország közel háromszáznegyven játékosa mérkőzik meg a világranglista pontokért és a végső győzelemért.

Az ITTF által támogatott bajnokságban egy éven át versenyeznek egymással a serdülő és utánpótlás korú sportolók. A sorozatban összesen 25 alkalommal, három különböző minősítésű versenytípusban – Golden, Premium és Regular – mérik össze tudásukat. A játékosok az egy év alatt öt kontinensen teszik tiszteletüket, hiszen Ázsiától Európán át Amerikáig zajlanak a tornák.

A szombathelyi Premium Junior Circuit a sorozat utolsó előtti állomása, a döntő 2018. február 2-4. között lesz Luxemburgban. A döntő mezőnye a versenysorozat egyes állomásainak eredményei alapján áll össze, a végső győzelemért a legjobb 16 lány és 16 fiú szállhat harcba.

Az ITTF prémium versenyek nem csak pénzdíjazásban és ranglistapontokban emelkednek ki a többi közül, hanem a megrendezési feltételei is szigorúbbak, mint a hagyományos körversenyeké. A Pannonsport Kft. és Szombathely Városa már ötödik éve nyeri el a rendezés jogát. Az eseménynek otthont adó Aréna Savaria a verseny előírásainak szempontjából remek kialakítású és megfelel a nemzetközi szövetség nagyon szigorú kritériumainak. Ennek köszönhetően tér vissza hozzánk évről évre és képviselteti magát a versenyen Európa utánpótlás-élvonala, valamint az asztalitenisz sport elitjét adó ázsiai országok kiemelkedő képességű versenyzői.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.