Hirdetés

Nemzetközi asztalitenisz versenyt rendeznek Szombathelyen

Nemzetközi asztalitenisz versenyt rendeznek Szombathelyen

2017.11.07. 14:01

Negyvenöt ország 340 játékosának ad otthont Szombathely.

Hirdetés

Szerdától vasárnapig ötödször rendezik meg Szombathelyen a világszövetség (ITTF) által támogatott ifjúsági és serdülő nemzetközi asztalitenisz versenyt, amelyre idén 45 országból több mint 340 játékost várnak - közölték kedden sajtótájékoztatón a mérkőzéseknek otthont adó Aréna Savaria sportcsarnokban a szervezők.

 Az ITTF egy éven át zajló bajnokságában öt kontinensen, 25 különböző helyszínen, három versenytípusban - Golden, Premium és Regular - mérik össze a tudásukat egymással az utánpótlás korú sportolók. A szombathelyi Premium Junior Circuit a sorozat utolsó előtti állomása, a döntő 2018. február 2-4. között lesz Luxemburgban.

Paár Dávid, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára a sajtótájékoztatón kiemelte: a magyar serdülő és ifjúsági csapat idén is a legjobbjait felvonultatva, 36 fős küldöttséggel vesz részt a tornán. Szavai szerint a fiatalok közül többen már értek el kiemelkedő eredményt idén, ezért jó szereplésre számítanak a szombathelyi versenyen is.

Felsorolásában megemlítette Harasztovich Fannit, aki bolgár társával megnyerte a guimaraesi utánpótlás Európa-bajnokság ifjúsági leány párosversenyét és Molnár Istvánt, valamint a Juhász Patrik, Nagy Norbert duót, akik bronzérmesek lettek ugyanitt, szintén párosban. Kiemelte András Csabát, aki egyesben negyedikként végzett a Fidzsi-szigeteken megrendezett serdülő világjátékokon, míg párosban ezüstérmet szerzett, az általa vezetett serdülő fiú csapat pedig - Both Olivérrel, Huzsvár Erikkel és Ócsai Mátéval - bronzérmesként zárt a csapatversenyben a portugáliai Eb-n.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere azt mondta, a vasi megyeszékhely örömmel ad otthont most már évről évre a rangos nemzetközi versenynek, amelyre szavai szerint az egész világ figyel, hiszen akik az ifjúsági korosztályban győznek, vélhetően azok alkothatják majd néhány évvel később a sportág élmezőnyét.

Kalmár Attila, az egyszerre 22 asztalon zajló, 8 ezer dollár összdíjazású szombathelyi verseny lebonyolításában közreműködő Pannonsport Kft ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: az ötödik alkalom ellenére a verseny helyszínének kijelölése nem automatikus, a szervezőknek rendre bizonyítaniuk kell. Hozzátette ugyanakkor: az Aréna Savaria egy olyan kiváló versenyhelyszín, ahol ideális feltételek teremthetők.

.