Jakabos Zsuzsanna szépségével és kedvességével elvarázsolta a szombathelyieket (képsorozattal)

2014.07.05. 20:06

Rajta kívül itt volt Gyurta Dániel és Darnyi Tamás a Jövő bajnokai regionális versenyen a fedett uszodában.

Mindegyik sportolót körülrajongták a gyerekek, de a legtöbb autogramot Jakabos Zsuzsanna adta, és a legtöbbször ő állt a fényképezőgépek elé, hogy közös fotó készülhessen vele.

Jakabos Zsuzsanna

Az immár győri színekben versenyző úszó lefogyott az elmúlt hónapokban, aminek egy több éve tartó krónikus vállgyulladás miatt szükségessé vált tavaly októberi műtét az oka. Ennek követeztében Jakabos négy–öt kilót veszített versenysúlyából, de az izmain is látványos volt az edzések nélküli hónapok okozta változás.

A tudósító számára úgy tűnt, bár már újra edz és versenyez, teljesen még nem nyerte vissza régi formáját.  

Az ismert úszók azzal a nem titkolt szándékkal vettek részt a versenyen, hogy a gyerekeket jelenlétükkel is lelkesítsék.

A Jövő bajnokai

A Jövő bajnokai egy országos versenysorozat, amelynek keretében az utánpótlás korosztályok legjobbjai hét régióban állnak fel a startkőre. A legeredményesebbek előtt álló lehetőség nem kicsi: ők lehetnek a 2017-es budapesti junior, valamint az ugyancsak hazai szervezésű 2021-es felnőtt világbajnokság magyar versenyzői.

Szombathely kiemelten támogatja az óvodás és az iskolás korú gyermekek úszásoktatását, hiszen a mindennapos testnevelés keretében kétezer diák úszik rendszeresen – ezt Puskás Tivadar polgármester mondta el a verseny utáni sajtótájékoztatón.

A helyi úszóklubnak, a Vízmű SC-nek 175 igazolt versenyzője van, ketten olimpiai kerettagok. Barta Balázs elnök arról beszélt, hogy a klub célja a minél színvonalasabb munka. E törekvés legutóbbi eredménye, hogy a soproni és a zalaegerszegi partnerekkel együtt világszínvonalú Omega időmérő eszközt vásároltak. 

Galéria

.