Király Gábor a Fulhambe igazolt

2014.08.26. 16:05

A 38 éves szombathelyi kapus az angol másodosztályban folytatja. 100 millió forintot ért meg a patinás londoni csapatnak.

Az angol másodosztályban szereplő  Fulhamhez szerződött Király Gábor - írja a Kiralygabor.hu.

Az 1860 München ingyen szerezte meg 5 évvel ezelőtt a 38 éves magyar kapust , most viszont közel 100 millió forintért adta el a londoni patinás klubnak.  Király csodálatos 5 évet zár le Münchenben, és mindent megtesz, hogy feljutáshoz segítse új kenyéradóját, a Fulhamet.

Király GáborVéget ért a két hete tartó huzavona Király Gábor körül, a magyar rekorder kapus ismét Angliába szerződik. A Fulham 1 + 1 éves szerződést köt a rutinos hálóőrrel. 

-Öt évet töltöttem az 1860 Münchennél, csodálatos időszaka volt az életemnek. Rengeteg embert megismertem, nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. A jövőben is követni fogom az 1860 München körüli történéseket, de most úgy hozta az élet, hogy visszatérjek a szigetországba. Nem ismeretlen számomra az angol közeg, hiszen közel 150 mérkőzésen védtem már itt. Érdeklődtem Gera Zolinál, aki 3 évet, és a sechziges csapatársámanál, Moritz Volz-nál, aki 6 évet töltött a Fulhamnél. A legrégebbi londoni klub-ba megtiszteltetés játszani és mindent megteszek , hogy hozzásegítsem a csapatot a feljutáshoz.  Az egész család költözik Londonba,a gyerekek már ott kezdik az iskolát szeptembertől. –nyilatkozta Király Gábor, hozzátéve: -Köszönök mindent a sechzig szurkolóknak, azt hogy mellettem álltak és küzdöttek a csapatért. 

-Megértjük, hogy Király Gábor elfogadta a Fulham ajánlatát, márcsak az iránta való tiszteletből is eleget tettünk a kérésének, miszerint a szigetországban folytatná. Az elmúlt öt évben teljes erőbedobással dolgozott a sechzigért, mindent megtett a klubért, amit nagyon szépen köszönünk neki és kívánunk sok sikert az FC Fulhamben.-nyilatkozta Gerhard Poschner, az 1860 München sportigazgatója.

Király Gábor évekig volt az 1860 München szurkolók kedvence, és kimozdíthatatlannak tűnt az Oroszlánok kapujából. Ám az idei szezonban a 2. fordulóban az egyik csapattársával összeszólalkozott a Lipcse elleni hazai meccsen (0:3) és bár a találkozó után a játékosok rendezték a nézeteltérést, kezet ráztak az ügyre, Ricardo Moniz edző  az U 21-es csapathoz száműzte Királyt.  A 38 éves rutinos kapus teljesítményére nem volt panasz,  és bár visszakerült az első csapathoz, Moniz nem neki, hanem a 21 éves  Stefan Ortegának adott lehetőséget a kapuban a legutóbbi bajnokin és a kupában is. Ezt az esetet használta ki a Fulham, az angol csapat ugyanis rutinos kapussal szeretne erősíteni, a pályafutása derekán járó kitűnő formában lévő Király pedig  nem a padon ülni, hanem védeni szeretne.  Az 1860 München először elhatárolódott Király Gábor eladásától, aztán mégis létrejött az üzlet, a bajor klubhoz 5 éve ingyen szerződő Királyért közel 100 millió forintot kapott a német klub a Fulhamtől.

Király Gábor 2009-ben szerződött a német másodosztályban  szereplő 1860 Münchenhez és 168 mérkőzésen őrizte az oroszlánok kapuját. Az elmúlt 3 évben folyamatosan a sechzig szurkolók a csapat legjobb játékosának választották a nagy népszerűségnek örvendő szürke mackós kapust, a 2011/2012-es szezonban pedig a szakírók szavazati alapján a liga legjobb kapusaként megkapta az Aranykesztyűt.

.