A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hírei (2016/8.)

2016.06.04. 17:06

Versenyek, versenyeredmények, horgászvizsgák időpontjai, haltelepítések és más információk.

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
www.vasivizeken.hu / www.vasihorgasz.hu

 

   

Szövetségi területi jegy vásárlás SZÉP  (szabadidő) kártyával, Erzsébet Ajándék utalvánnyal!

További részletekről érdeklődjön a Szövetség elérhetőségein >>>

Csatlakozzon a Szövetség Facebook-csoportjához....

Kérjük kímélje a környezetet és ne nyomtassa ki ezt a dokumentumot.

  

   

Vasi Vizeken - Karát Kupa 2016.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja a horgásztársakat a 

2016. június 05-én (vasárnap) megtartandó Vasi Vizeken - Karát Kupára.

Verseny helyszíne:       Gersekarát, Sárvíz-tó

Verseny ideje:             2016. június 05.  (vasárnap)

Nevezési díj:                   0 Ft  

Nevezési határidő:       2016. június 03. 10.00 óra,  vagy a helyszínen korlátozott számban.

                                  – a nevezéseket a fenti elérhetőségein, illetve  a http://vasihorgasz.hu/aktualis/nevezes.htm 

                                  online felületen lehet leadni.

Kategóriák:                   Hobbi egyéni, versenyző egyéni

Verseny menete:           A verseny egy 4 órás fordulóban kerül megrendezésre.

6.30 – 6.45                  Regisztráció

6.45 – 7.15                  Megnyitó, technikai értekezlet, sorsolás

7.15 - 9.00                   Helyek elfoglalása, felkészülési idő

8.50 - 9.00                   Etetés

9.00-13.00                   Halfogás          

13.00-14.00                  Mérlegelés

14.00-14.30                  Kiértékelés                                  

14.30                           Eredményhirdetés

---

Figyelem!!!

A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz verseny napján reggel 6.00 órától vasárnap délután 14.00 óráig az Sárvíz-tó kijelölt versenypályáján. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

 

Köszönjük a megértésüket!

 


Tancsics Dezső volt a legeredményesebb a Vasi Vizeken Abért-tó Kupán 

A Vasi Vizeken versenysorozat a Kerkafalván megrendezett nyitóforduló után az Abért-tó Kupával folytatódott, mely 2016. május 15-én pünkösdvasárnap a lukácsházi Abért II. tavon került megrendezésre több kategóriában is.

Az idei második megmérettetésre már bekapcsolódtak a versenyző kategóriába nevezők is, ebben a fordulóban 18 fő indult. A felnőtt hobbi kategóriába összesen 27 pecás, míg az ifjúságiba hárman neveztek. A szervezők a versenyzőknél kettő, a felnőtt hobbi kategóriában három  szektort alakítottak ki. A szokásos technikai értekezlettel folytatódott a menetrend, mely során Puskás Norbert ügyvezető elnök üdvözölte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy a borús idő ellenére is szép számmal neveztek a horgászok, majd  ismertette a lényegesebb szabályokat is. A horgászhelyek elfoglalására és a felkészülésre kicsit kevesebb, mint két órát kaptak az indulók, mely után dudaszóra elindult a négy órás halfogás.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az időjárás nem volt túl kegyes, a meglehetősen erős szélnek, valamint az időnként eleredő esőnek köszönhetően, mindezek ellenére a horgászok kitartása meghozta gyümölcsét és a három kategóriában induló 48 fő a verseny ideje alatt összesen 208,14 kilogramm halat fogott, ami 4336,25 grammos fejenkénti átlagfogásnak felel meg. A horogra csalt halak között akadtak méretes 4-5 kg közötti pontyok és amurok is, de a szép, testes keszegeken, kárászokon kívül, néhány versenyzőnek még 1-2 darab „aranyhalat” is sikerült kifognia.

        

További képek megtekinthetőek itt >>>

Versenyző kategóriában nagyon szoros csata alakult ki a dobogón. A nap legjobb versenyhorgászának végül a Büki HE.-t képviselő Kovács Ákos bizonyult, 11 620 grammos eredménnyel. A második helyen Tordai Gábor az Elektromosok SHE. versenyzője végzett, 9580 grammos fogással. A harmadik helyezett pedig a szintén Elektromosos Varga Bálint lett10 140 grammal. Némileg kevesebb izgalmat hozott a felnőtt hobbi kategória indulói közötti versengés. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára Tancsics Dezső az Elektromosok SHE. pecása állhatott fel, a nap legnagyobb 15 060 grammosösszzsákmányával. Az ezüstérmes Bálint Gábor a Körmendi Munkás HE. horgásza lett 8580 grammal, míg bronzérmes helyen a Pannónia HE. színeiben induló Zsankó György végzett, ő 4740 grammos fogással mérlegelt a nap végén. Ifjúsági kategóriában indulók közül ezen a napon a vasvári Kovács Zsolt volt a legügyesebb pecás, 2420 grammfogással. Második helyen a szintén vasvári Kovács Viktor végzett 1740 grammal, kicsivel megelőzve a harmadik helyezett Elektromosos Bicsák Barnabást.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az eredményhirdetés során minden kategória 1-3 helyezettje kupát és oklevelet vehetett át a remek egyéni teljesítménye elismeréseként. Minden indulónak ezúton is gratulálunk az elért eredményéhez! Reméljük, hogy a versenysorozat további állomásain is hasonló létszámban képviselik a Vas megyei sporthorgászatot!

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>

Végeredmény:

Versenyző kategória:

  1. Kovács Ákos – Büki HE. – 11 620 gr.
  2. Tordai Gábor – Elektromosok SHE. – 9580 gr.
  3. Varga Bálint – Elektromosok SHE. – 10 140 gr.

Felnőtt hobbi kategória:

  1. Tancsics Dezső – Elektromosok SHE. – 15 060 gr.
  2. Bálint Gábor – Körmendi Munkás HE. – 8580 gr.
  3. Zsankó György – Pannónia HE. – 4740 gr.

Ifjúsági hobbi kategória:                

  1. Kovács Zsolt – Vasvári HE. – 2420 gr.
  2. Kovács Viktor – Vasvári HE. – 1740 gr.
  3. Bicsák Barnabás – Elektromosok SHE. – 960 gr.

 

Meghívó 

A Rábapaty és Vidéke H. E. szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2016. július 3-án, megalakulásának 50 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre.

 

Programok:

7:00-10:00                      Egyesületi halfogó verseny (Rábasömjéni-tó)

9:00-12:00                      Halászléfőző verseny (Liget-tér, Rábapaty)

12:00-13:00                    Horgász verseny, főző verseny eredményhirdetése

13:00-14:00                    Ebéd

14:00-16:00                    Ügyességi versenyek, horgász totó

16:30                              Halsütés

 

A halászléfőző versenyhez a halat az egyesület biztosítja (2 kg ponty/csapat). Nevezési díj nincs, az első 15 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. Nevezni 2016.május 31-ig, a 0630/234-1471-es telefonszámon lehet.

Horgászüdvözlettel:

RÁBAPATYI  H.E.                               


Elektromosok SHE csapata lett a megyei bajnok

Egyéniben Török Zoltán a legjobb felnőtt, míg utánpótlásban Kádi Szabolcs végzett az élen

A hétvégén tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos megyei egyéni-és csapatbajnokságát a lukácsházi Abért II. tavon.  A verseny két fordulóban került megrendezésre az országos szabályok szerint. A reggeli megnyitót és technikai értekezletet Puskás Norbert ügyvezető elnök tartotta a rajthelyek sorsolása előtt. A kiváló időjárás kedvezett a versenynek és rengeteg hal érkezett a versenypályára. A megyei bajnokság szenzációs fogásokkal és szoros versengéssel telt jó hangulatban. Fordulónként az eredményes horgászathoz minimum átlag 15-18 kg hal megfogására volt szükség, de az élre 30 kg körüli fogással lehetett kerülni. A verseny folyamán gyönyörű dévérkeszegek, óriás kárászok közé „beékelődött” 3-5 kg-os pontyok és 2-3 kg-os amurok tették izgalmassá a megmérettetést. Az idei versenyen igazán eredményes módszer a rakós botozás volt.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

A halak általában második-harmadik órára találták meg az etetéseket, de akkor igazán kellet ügyeskedni minden indulónak. Nem lehetett nyugodt senki, aki éppen fogott egy 3-4 kg-os pontyot, vagy amurt, mert rövid időn belül a szektorában szinte biztosan várható volt egy hasonló hal fogása. A szombati fordulóban Horváth Balázs (Kőszegi SHE)versenyző állhatott 33,7 kg fogással a képzeletbeli dobogó élére. A négy órás fordulókból álló versenyen a második napon új pályacsúcs is született, melyet Vincze Zoltán (Büki HE) versenyző ért el a vasárnapi 40 kg-os fogással. Az összesített eredmények alapján az idei évben az Elektromosok Sporthorgász Egyesület - tavalyi bajnok - csapata választotta a legjobb taktikát az Abért tavi halak becserkészésre.

         

További képek megtekinthetőek itt >>>

A csapatnak annyira jól sikerültek a verseny, hogy az első fordulóban öt szektorból négyben nyertek, míg a második napon három szektorban végeztek az élen. A felnőtteknél két szektor győzelemmel Török Zoltán (Elektromosok SHE)lett a megyei bajnok, a fiatal versenyzőnek a két forduló alatt 35.720 gramm halat sikerült a szákba terelni. Az utánpótlás versenyzőknél Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) az első fordulóban 32,7 kg-mal, míg a második fordulóban 34,1 kg hallal nyerte a versenyt.  A verseny során összesen közel 691 kg halat fogtak a pecások. Közös ebéddel és eredményhirdetéssel zárult vasárnap a megyei csapat horgászverseny. A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza 2016.” elnevezésű versenysorozat következő állomása a Gersekaráti Sárvíz-tavon lesz 2016.június 05-én, melyre a Szövetség szeretettel várja a hobbi és versenyhorgászokat.

      

További képek megtekinthetőek itt >>>

Eredmények:

Csapat:

I. hely: Elektromosok SHE. – 15 hsz. - 230.460 gr – Varga Bálint, Kovács Péter, Mészáros Roland, Török Zoltán, Kádi Szabolcs

II. hely: Kőszegi SHE. – 25 hsz. – 171.540 gr – Komáromi Levente, Horváth Balázs, Németh Krisztián, Incze Tamás, Kondics Krisztián

III. hely: Büki HE – 28 hsz. – 160.540 gr – Kovács Ákos, Misák Roland, Csürös Ádám, Vincze Zoltán, Kajtár Máté

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 

Felnőtt egyéni:

I. hely: Török Zoltán (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 35.720 gr

II. hely: Varga Bálint (Elektromosok SHE) – 3 hsz. – 36.480 gr.

III. hely: Mészáros Roland (Elektromosok SHE) – 4 hsz. – 56.360 gr.

    

Utánpótlás egyéni:

I. hely: Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 65.900 gr.

II. hely: Kajtár Máté (Büki HE) – 5 hsz. – 45.740 gr.

III. hely: Kondics Krisztián (Kőszegi HE) – 5 hsz. – 39.420 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>

        


8.000 db előnevelt sebes pisztráng a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Gyöngyös és Pinka patakba, valamint a Répce folyóba összesen 8000 db előnevelt pisztrángot helyezett ki. A pisztrángok Hoitsy György lillafüredi telephelyéről kerültek új vasi otthonukba. A halak ide szállítást és a kihelyezését Monos Tibor sporthorgász végezte, illetve a kihelyezésen végig jelen volt Mesterházy József megyei halgazdálkodási felügyelő.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>


Szép fogások a szövetségi vizekről 

Ismét örömmel osztjuk meg két horgásztársunk elmúlt hetekben beérkezett szép fogásait a Szövetségi vizekről:

 Sákovics Péter a Magyarszecsödi tavon fogta a képen látható 9.20 kg amurt

Kocsis Róbert az Abért II. tavon fogta a gyönyörű 6,1 kg-os pontyot


Osztrák válogató verseny eredménye 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnerszervezete az Austrian-Match-Angling Association a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartotta 2016. május 8-9-én szombaton és vasárnap az idei első nemzeti feeder válogató versenyét. A verseny 17 fő induló volt, akik összesen  223 kg halat fogtak. Részletes eredmények itt letölthetőek >>>

További képek megtekinthetőek itt >>>


Eredményes évet zárt a Vas Megyei Horgász Szövetség   

Kitüntetés, beszámoló és felügyelő bizottsági tag választás is volt

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szombaton Vaskeresztesen tartotta hagyományos évértékelő Küldöttgyűlését, melyen a Szövetség vezetői beszámoltak az elmúlt év történéseiről. A  Szövetség elnöke Seregi Miklós az ülés kezdetén köszöntötte a megjelent vendégeket és a horgász egyesületi  küldötteket. Az ülésen részt vett vendégként Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi-és Erdőgazdálkodási Főosztály halgazdálkodási felügyelője, valamint Szalay Zoltán rendőr őrnagy a Vas Megyei Rendőr -főkapitányság kiemelt főelőadója.

      

További képek megtekinthetőek itt>>>

Seregi Miklós az ülés első hivatalos és egyben hagyományos napirendi pontjával a kitüntetések átadásával kezdte meg az évértékelő küldöttgyűlést. Elmondta, hogy az Szövetség Intéző Bizottságának megbízásából a kiemelkedő munkát végző horgásztársaknak, aktíváknak megyénk legmagasabb horgászati elismerését a „Vas megye Horgászatáért” kitüntetést az idén Csákvári Imréné az  Elektromosok SHE leköszönő titkára, valamint  Mesterházy József halgazdálkodási felügyelő, a Sárvíz-tavi HE tagja kapja. A kitüntetetteknek a gratuláció mellett Seregi Miklós elnökés Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át az elismerő díszoklevelet és a kitüntetéshez járó emléktárgyat. Csákvári Imréné az Elektromosok Sporthorgász Egyesület titkára jegyértékesítője, pénztárosa „az iroda szíve-lelke” Marika több mint 10 éve látja el munkáját az egyesületi horgásztagság gyarapítása érdekében.  Az egyesület „Marikája” rendkívül precíz és igényes, áttekinthető elszámolásokkal, adminisztrációval segítette az egyesület működését.  Az egyesületi pénzügyek, elő-könyvelés lelkiismeretes gazdája volt mindig. Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal halgazdálkodási felügyelője több mint 18 éve példamutató módon látja el köztisztviselőként, kormánytisztviselőként a Vas megyei halászati-horgászati igazgatás operatív feladatait.  Mesterházy József halászati és vadászati szakmérnökként kiváló szakmai felkészültségével segítette a horgászat és halvédelem ügyét. Hivatali munkája mellett szabadidejében kiváló műlegyező horgászként képviselte hazánkat a 2012 és 2013 évi Műlegyező Horgász Világbajnokságon. Hatósági munkájával mindig is támogatta a természetes vizek védelmét és az adminisztratív tennivalók ellátása mellett nem veszítette szem elől hal-víz-környezet hármas fontosságát. A kitüntetések átadását követően a megjelentek elfogadták a  Felügyelő Bizottság 2015. évi  jelentését, valamint a  2015. évi szervezeti élet és működési tevékenységről, gazdálkodásról szóló beszámolót. A küldötteknek előzetesen írásban kiküldött részletes beszámolóból kiderült, hogy a tavalyi évben a horgászvizek megtartása és megszerzése mellett a legfontosabb eredmény, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a szövetség horgászvizeinek és váltanak tagságot, területi jegyet a tagszervezetekben.

           

 További képek megtekinthetőek itt>>>

A Szövetségnek 2013-as évben még 4512 tagja volt, míg 2014-ben 4886 főre nőtt a létszám, a tavalyi évben pedig már 5624 fővel zártak. Az éves területi jegy váltások is a 2013-as évhez képest közel 20 százalékkal növekedtek - lehetőséget teremtve ezzel a terven felüli halasításokra. Tavaly sok ezer darab őshonos előnevelt hal kihelyezése mellett fogható méretű pontyból összesen 36.750 kg-ot telepítettek, míg fehér halakból 9249 kg-ot. A Szövetségi Iroda hatékony munkáját mutatja, hogy az előző évben közel 25 millió forint pályázati támogatást nyertek el eszközök, gépjárművek beszerzésére Puskás Norbert ügyvezető elnök a beszámoló előterjesztőjeként köszönetét fejezet ki a Szövetség minden önkéntesének és munkatárásnak, hogy aktív munkájukkal elősegítették az eredményes működést. A Vas Megyei Horgász Szövetség költségtakarékos és eredményes gazdálkodásnak köszönhetően 3.413 ezer Forint elért eredménnyel zárta az évet, mely Lukács Zoltánné gazdasági vezető beszámolójából volt megismerhető. A beszámolók után elfogadásra került a 2016. évi programnaptár, munkaterv és a költségvetés.  A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Felügyelő Bizottsági tagságáról családi és munkahelyi elfoglaltság miatt Boczkó Rudolf tag lemondott, ezért a következő tisztújításig Dr. Nagy Ildikó a Körmendi Határőr HE. tagja került megválasztásra. A különfélék részben a Szövetség jövőben tervezett pályázati fejlesztéseiről és egyéb horgászati kérdésekről volt szó.

  

További képek megtekinthetőek itt>>>
 



Horgászvizsgák a közel jövőben:  


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Állami Horgászvizsgát szervez a következő időpontokban és helyszíneken:
  • 2016. június 17-én pénteken 16.00 órai kezdettel a Spartacus HE. jegyváltási helyén. ( 9700 Szombathely, Ady tér 5.) - Jelentkezési határidő: 2016. június 15. (szerda) 11.00 óra
  • 2016. június 20-án hétfőn 18.00 órai kezdettel a Nyugat-Pannon HSE. jegyváltási helyén. ( 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2016. június 17. (péntek) 11.00 óra
  • 2016. június 28-án kedden 17.00 órai kezdettel az Ölbői Sporthorgásztónál (9621 Ölbő, 0143/13. hrsz. ) - Jelentkezési határidő: 2016. június 23. (csütörtök) 14.00 óra
  • 2016. június 30-án csütörtökön 12.00 órai kezdettel a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz) -  Jelentkezési határidő: 2016. június 28. (kedd) 11.00 óra
Horgászvizsgára jeletkezés és bővebb információ itt >>> 

 Plakát letölthető   -nagy méretben - itt >>>  

 

 

További információ:

Sporthorgász Egyesületek 
Vas Megyei Szövetsége

9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.
Tel.: +36/94-506-835
Fax: +36/94-506-836
Mobil: +36/70-33-99-703
E-mail: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

.