Alpokalja-Online


Vas megyéből irányítják a rendőrség közigazgatási hatósági szolgálatát

Március elsejétől, ha bárhol az ország területén kamerafelvétel készül egy gyorshajtóról, az egy zárt informatikai rendszeren át a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra érkezik meg; a szabálysértő ügyében pedig a vasi székhelyű, de országos hatáskörrel felruházott Közigazgatási Hatósági Szolgálat jár majd el - közölte szerdán Szombathelyen sajtótájékoztatóján az országos rendőrfőkapitány.

A beérkezett adatokat a Traffic-Point elnevezésű számítógépes rendszerben dolgozzák fel, amely automatikusan állapítja meg a gépjármű üzembentartójának személyazonosságát. Ennek alapján - az úgynevezett objektív felelősség szabályát alkalmazva - az elsőfokú határozatot Szombathelyen hozzák meg - mondta a sajtótájékoztatón Bencze József.

Hozzátette: a feladat ellátása érdekében százharminccal bővült a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állománya, a hatósági szolgálat munkatársai szerda délelőtt letették esküjüket.

Az országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta: a rendőrség célja, hogy tovább csökkenjen az utakon a halálos és a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, ehhez pedig következetesen alkalmazni kell a legszigorúbb szabályokat.
Tájékoztatása szerint az úgynevezett objektív, vagyis az üzembentartói felelősség alkalmazásával az elmúlt év végéig összesen több mint 669 ezer közigazgatási bírságot szabtak ki, amelyek alapján 11,7 milliárd forint bírságot fizettek be a szabálysértők, az összeg az idén megközelítheti a 16 milliárd forintot.

Bencze József elmondta azt is: rövidesen több száz új traffipax-készüléket szerez be a rendőrség, amelyek közül száznegyven az autópályák, kétszáz pedig az alacsonyabb rendű utak mentén működik majd, de lehetővé válik az is, hogy például az önkormányzatok is beszerezzenek ilyen eszközöket, amelyek szintén a zárt számítógépes rendszerbe továbbítják az adatokat.

A számítógépes rendszer lehetővé teszi, hogy akinek van internet hozzáférése, akár otthonról is megtekinthesse a járművéről készített hatósági felvételt. Ha pedig vitatja annak jogosságát, másodfokon a budapesti rendőr-főkapitánysághoz, végső esetben pedig bírósághoz fordulhat.

Az összesen 290 tagú közigazgatási hatósági szolgálatnak Pécsett, Miskolcon, Szegeden és Székesfehérváron is működnek alosztályai.

Kapcsolódó:

Hol lehet megnézni a gyorshajtást az interneten?

Hozzászólások:

Még augusztusban kaptam a Vas Megyei Rend. Kap. Közig. osztályától egy gyorshajtásról szóló felszólitást és a büntetés 30 000 ft.-ról szóló befizetési felszólitást. Jogkövető módon határidőn belül befizettem az öszeget azzal a megjegyzésel, hogy a mellékeltb fényképen nem is az én autóm szerepel. Ezt követően kaptam egy levelet, melyben közlik valóban nem az én autómról van szó és törlik a büntetést. Hivatalosan is kértem az összeg visszautalását, melyről aug.17.-i dátummal határozatot is kaptam. Azóta azaz hónapja várom a visszautalást, a hatóság semmilyen formában nem elérhető, csak az ügyfélszolgálati protokoll szöveg hallható telefonszámukon az általam keresett bármilyen élő ügyintéző helyett. Talán nem kellett volna annyira jogkövetőnek lennem. 2010.nov.24.

Autómmal Kaposvár Shell-benzinkútnál a KRESZ járművel történő megállásra és várakozásra vonatkozó előírását megszegve álltam meg ! A bírság : 30000 Ft ! A kút félreeső részén várakozni tilosnál álltam k.b. 5 percig ! Szabályt szegtem,de a bírságot eltúlzottnak tartom ,még ha ezzel "a halálos balesetek számát" szándékoznak is csökkenteni !

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Írja be a választ csupa kisbetűvel írva!

Aktuális

Ketten könnyebben sérültek.

Aktuális

Születés, házasság, halál.

Egészségnap Bükfürdőn
Kiemelt vendég: Katus Attila. A rendezvény ingyenes.

A Szentháromság téren történt a baleset.

Heti előrejelzés.

Nagy izgalomra nem volt ok. Racker Béla 25 szavazatot kapott.

Élő Barbie baba Ukrajnában

Több mint bizarr látvány.

Police Coffee volt a szombathely CBA-ban

Kötetlenül beszélgettek a szombathelyi rendőrök az őket felkereső helyi lakosokkal. 157-en jöttek el.

Weöres Sándor Csönge

Az emlékház előtt álló bronzból készített alkotást tavaly szeptemberben döntötték le tolvajok, összetört darabjait később megtalálták a közelben, de a szobor annyira megrongálódott, hogy újra kellett önteni.

Kockázati térkép

Elkészült Magyarország útjainak kockázati térképe. Most már bizonyíték van arra, amit eddig is sejtettünk.

 Gázpalackok is robbantak egy családi házban.

Bortavasz Burgenlandban

Szombathelyről, Kőszegről és Körmendről különbuszok indulnak.

Szombathely, székesegyház

Veres András szombathelyi megyés püspök azt mondta, az emlékév legkiemelkedőbb eseménye Ferenc pápa remélt magyarországi látogatása lehet. Még nincs pontos dátum.


Hirdetés

Facebook

Népszerű a Facebookon

Partnereink

Isiscom

Pannonsystem