Mi legyen a menü karácsonykor? - Három különleges és gyors szárnyas recept az ünnepekre, sütőben sült édesburgonyával

Karácsony

alon.hu

2020.12.17. 19:32

Három különleges és finom, de egyáltalán nem bonyolult szárnyas recept (csirkés, pulykás, libás), ráadás sütőben sült édesburgonya recepttel.

Az ünnepek előtt sokakban felmerül a kérdés: milyen finomsággal lepje meg a családot? Íme, néhány menü ötlet az ünnepi fogásokhoz. Addig még a hozzávalók is beszerezhetők. Kezdjük a legegyszerűbbel: a ropogós, sütőben is elkészíthető édesburgonyával.

Sütőben sült, ropogós édesburgonya

Sütőben sült, ropogós édesburgonya
Sütőben sült, ropogós édesburgonya

Hozzávalók:

  • Személyenként 1 db közepes méretű édesburgonya
  • 3 ek. olívaolaj
  • Frissen őrölt tarkabors
  • Toscana fűszerkeverék (elhagyható)

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Tegyünk sütőpapírt egy nagy sütő tepsibe.
  • Az édesburgonyákat mossuk meg, hámozzuk meg, és közel egyenlő méretű cikkekre vagy 2x2-es kockákra vágjuk.
  • A tisztított, darabolt édesburgonyákat egy fémtálba halmozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, őröljünk rá színes tarka borsot.
  • Keverjük össze az egészet, hogy mindenhol érje az édesburgonya-darabokat az olíva olaj, és a fűszerek.
  •  Borítsuk ki a sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy az édesburgonya darabok egymás mellett legyenek, ne egymáson. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre. (Félidőben megfordítjuk a batátákat.)
  • Melegen tálaljuk. Rendkívül finom köret csirkés, pulykás ételekhez.
  • Az édesburgonya – ha nincs ünnep – önmagában is isteni, kalóriaszegény csemege.

Vörösboros libasült burgonyapürével és párolt káposztával 2. >>>

Almás, aszalt szilvás csirke vagy pulykamell  3. >>>

Vegyes zöldséges, rozmaringos csirkesült  4. >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.