Hirdetés

Öt érv, ha eddig még nem sportolt, akkor most kezdjen el mozogni

Öt érv, ha eddig még nem sportolt, akkor most kezdjen el mozogni

2018.04.27. 14:29

Itt az ideje, hogy felkészüljön a nyárra

Hirdetés

Néhány jó érv, ha eddig még nem, akkor most kezdjen el mozogni

Ha lehet, azonnal tegyünk meg tízezer lépést, ami körülbelül 7 –7,5 kilométernek felel meg. Ha ezt mindennap elkövetjük, állóképességünk javul, egy kissé edzettebben kezdhetjük az ennél aktívabb, speciális alakformáló tornát vagy éppen a futást, kerékpározást.

S hogy miért kell formába lendülnünk a mozgással? Íme, az 5 legjobb érvünk!

1.  Kutatások támasztják alá, hogy azok, akik rendszeresen edzenek (mozognak) jobban alszanak. A jobb alvás pedig elősegíti a fogyást és a jó mentális állapotot.

2. A fitnesz erősíti a kapcsolatainkat – fussunk, mozogjunk csoportban, a párunkkal, a barátnőnkkel, ha már legalább ketten vagyunk, minden jobban megy, és jót teszünk a kapcsolatunknak is.

3. Erősödő önbizalom – ha eleinte csupán kisebb eredményeket érünk el, már arra is büszkék lehetünk. További mozgással javulnak az eredményeink, önbizalmunk is egyre nagyobb lesz.

4. A stressz legyőzhető – a napi stressz kiadásának legjobb módja a mozgás.

5. Képzeljük el, hogy néhány kilóval kevesebbek vagyunk. Hogy beleférünk a tavalyi nadrágba, hogy a fürdőruhából is csak azért kell újat venni, mert a régi már nem divatos. Legyen ez az adu ászunk, ha nehezen indulnánk el mozogni. Segíteni fog.