Hirdetés

Sok nő szenved ettől - Itt a megoldás a női fertőzésekre

Sok nő szenved ettől - Itt a megoldás a női fertőzésekre

Női fertőzések

2018.08.04. 07:59

Hüvelyi fertőzések kezelése kúpokkal, hüvelyöblítőkkel.

Hirdetés

Sok nő szenved, illetve együtt él a hüvelyfolyással. A folyás alapja az esetek jelentős részében fertőzés. Az egészséges hüvely jellegzetes mikroorganizmus flórával rendelkezik.

Az ún. Döderlein-baktériumok a hüvelyben savas környezetet teremtenek, mely megöli a kórokozókat, nem engedi azokat szaporodni. Amíg ez a természetes védekezőrendszer működik, a női hüvely egészséges marad. Ha azonban a Lactobacillusok száma lecsökken (pl. az antibiotikumok kipusztíthatják ezeket), megváltozik a hüvely kémhatása (pH), és azok a kórokozók, melyek normális esetben nem veszélyesek, elszaporodhatnak és megbetegítik a hüvelyt. A hüvely vegyhatása így eltolódik a savastól. A hüvely (vagina)  egészséges nőknél erősen savanyú vegyhatású, egészen addig amíg nincs valamilyen folyás. Amennyiben a hüvely vegyhatása  lúgosba csap át, az jelezhet egy hüvelyi fertőzést.

A hüvely normál vegyhatása: 3,4-4,2

 

 • Hüvelyváladék vegyhatást mérő teszt
 • A hüvelyfertőzésekről általában
 • Hüvelygombásodás
 • Hüvely (pH helyreállítása)
 • Intim mosakodás
 • Hüvelyszárazság (síkosítók)

A hüvely normál flórája kis odafigyeléssel helyreállítható.
Az erre a célra forgalomban lévő készítmények vagy tejcukrot, vagy olyan baktériumtörzseket tartalmaznak, melyeknek az a feladata, hogy savas vegyhatást biztosítsanak. A laktobacillus fő táplálékai az ártalmas gombák, így megakadályozzák a gombák elszaporodását, leküzdik a Candida fertőzéseket, de ezek felelnek a hüvely megfelelő Ph értékéért is.

Baktériumtörzset tartalmazó hüvelykúpok 

 

GYNOLACT kúp - A hüvelyt védő tejsav baktérium

Laktóz, vagy tejsav (akár C-vitamin) tartalmú hüvelykúpok 

Gyntima probiotika 10x       Colpo-Cleaner laktóz tabletta 20x        Vitagyn C hüvelykrém 6x
 

Hüvelyszárazságból adódó problémák

A változókorban levő nők hüvelyszárazságra panaszkodnak, ami az ösztrogénszint csökkenésének köszönhető. Ezzel összefüggésben gyakoriak az irritációk a ­ viszketés és a  fertőzések.

Helyileg használható termékek

Cikatridina hüvelykúp               Szójavit intim gél               Sába Intim síkosító gél

Hüvelyi fertőzések kezelése kúpokkal, hüvelyöblítőkkel

Okozója leggyakrabban a Candida nevű gomba, azonban más gombafajok is okozhatnak gombás hüvelyfertőzést. Legjellemzőbb tünete a hirtelen jelentkező, sokszor kínzó szeméremtáji viszketés. Sok esetben sűrű, (túrószerű) darabos folyással jár együtt. Hüvely pH normális.

1. A gombás (Candida) fertőzések

Leggyakoribb előidéző állapota a következők: immungyengeség, terhesség, antibiotikumok szedése, cukorbetegség, fogamzásgátló szerek, lúgos intim tisztálkodó szerek használata, helytelen intimhigiénia, sok édesség, alkohol, élvezeti cikk fogyasztása.

Kezelés: Helyi kezelés és/vagy szisztémás gombaellenes kezelés.Ha nem csak hüvelyi candida ferőzés áll fent, akkor is számos lehetőség van az egész testet érintő Candida fertőzés kezelésére.

Canesten Kombi hüvelytabletta és krém 1db+1db

Betadine hüvelykúp 14x    Gynoxin 600 mg lágy hüvelykapszula 1x 

Amennyiben a kórokozók kerülnek túlsúlyba, az egészséges hüvelyflóra megváltozik, kialakul a fertőzés. 
A hüvelyfertőzést különféle kórokozók okozhatják, így megkülönböztetünk gombás-, bakteriális-, trichomonas-, gonorrhea és más élősködők által okozott betegségeket.

Hüvely Candidát kimutató teszt

Intim Candida Gyorsteszt

A hüvelyfertőzések 80-90%-át baktérium, gomba és trichomonas okozza.

2. Bakteriális fertőzés

Általában nem alakulnak ki a klasszikus hüvelygyulladás tünetei. Ha mégis kialakul  jellemző tünete a szeméremtesti égő érzés, bűzös halszagú, szürkés-fehér viszkózus hüvelyfalhoz tapadó váladék. Ez a fertőzés a férfiak nemi szervén nem okoz fertőzést, azonban a fertőzött hímvessző képes megfertőzni a hüvelyt. 
Kezelés: antibiotikumot igénylő betegség.

A hüvely ápolása: Intim mosakodás

Saforelle intim mosakodó                    Sába intim szappan

3. Trichomonas fertőzés

A trichomoniázis a hüvely vagy a húgycső megbetegedésével járó, nemi úton terjedő betegség, melyet a Trichomonas vaginalis nevű ostoros egysejtű okoz. Az esetek felében tünetmentes lehet a fertőzés.

A kórokozó megfertőzheti mind a nők, mind a férfiak húgy-ivarszerveit, a tünetek azonban főleg nőknél jelentkeznek. Sokszor bűzös sárgászöld habos hüvelyi folyás képében jelentkezik. Előfordulhat a húgycső gyulladása következtében vizeletürítéskor jelentkező fájdalom.

Férfiak esetében, a leggyakoribb tünet a húgycsőgyulladás, a húgycső váladékozás, gyakori vizelési inger, valamint vizeletürítéskor jelentkező égető érzés. Antibiotikumos kezelést igénylő megbetegedés.

Ujházy Kenetdiagnosztika csomag

A fenti tesztet kiértékelésre be kell küldenie a megadott címre. A szolgáltatás lényege: Ön a steril vattapálcával otthon leveszi a hüvelyváladékot a hüvelybemenetből, majd a csak kódszámmal jelölt tárgylemezre keni és a tárgylemezt a transzportdobozba, majd a borítékba rakva visszaküldi a panaszait összefoglaló kitöltött kenetkísérő lappal együtt postán a címükre, (Budapest, VII. kerület, Dembinszky u. 44) vagy beviszi a rendelőjükbe.

Új lehetőség!

A Bonolact® Pro+femina intimprobiotikum baktériumai az emésztőcsatornán keresztül képesek eljutni a hüvelybe.

Bonolact Pro+femina 14x

A készítmény elsősorban a menopauzát megelőző időszakban lévő nők részére ajánlott, illetve bármilyen olyan esetben, amely a hüvelyflóra egyensúlyának a felbomlását okozza így:

 • antibiotikumok és/vagy gombaellenes szerek szedése,
 • hüvelyben használt fertőtlenítő hatású készítmények használata,
 • gyakori hüvelyöblögetés,
 • bővebb vérzéssel járó menstruáció,
 • egyes fogamzásgátlók alkalmazása és
 • gyakori szexuális élet esetén ajánlott.

Probiotikus tamponok, betétek

Ellen tampon mini          Ellen tampon normál          Ellen tampon szuper