A magas rosttartalmú étrend az immunrendszert is erősíti

MTI

2021.02.23. 12:55

De csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát is.

A járvány idején kiemelten fontos, hogy egészséges táplálkozással, megfelelő rostfogyasztással támogassuk immunrendszerünket.

A magas rosttartalmú étrend csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát is.     

Az egészséges táplálkozás alapja naponta egy-két alkalommal 10-15 dekagramm gyümölcs, illetve minden főétkezéshez 10 dekagramm zöldség elfogyasztása. Emellett legalább napi egy étkezésnél ajánlott teljes kiőrlésű gabonából készült termék bevitele a szervezetbe. Nagy mennyiségű rostfogyasztásnak megfelelő vízbevitel mellett kell történnie.

A rostfogyasztás jótékony hatásait egyes bélrendszeri megbetegedések - mint az irritábilis bélszindróma vagy a kontaminált vékonybélbetegség - megkérdőjelezheti. Ilyen esetekben oda kell figyelni arra, hogy milyen zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszthat a beteg.

.