Hirdetés

Harmadszorra találkoztak a regionális hírportálok

2013.03.04. 09:34

A kecskeméti Granada Hotel adott otthont a hétvégén a Regon-csoport konferenciájának, melyen az Alon.hu is képviseltette magát.

Hirdetés

A kecskeméti Granada Hotel adott otthont a hétvégén a Regon-csoport konferenciájának.

A radikális átalakulás alatt levő magyar médiapiac egyik legizgalmasabb kezdeményezése az úgynevezett Regon-együttműködés. A magyar tulajdonú regionális hírportálok egyeztetése két éve kezdődött, az összefogás azóta folyamatosan erősödik, mind gazdasági, mind tartalmi tekintetben.

Regon Kecskemét


A hétvégi találkozón a tagok megvitatták a kooperáció további lehetőségeit és hangsúlyozták a brandépítés fontosságát. A találkozón a résztvevők egyrészt megállapították, hogy a havi egymillió olvasót elérő Regon-csoport ma már jelen van Magyarország összes megyéjében, továbbá egy idő és feladattervet dolgoztak ki a helyi értékek mentén történő megyei jelenlét megerősítésére.

Regon Csoport


Mint elhangzott, az ország megyéiben működő magántulajdonban álló, főként internetes kiadványokat előállító Regon–csoport tagjai széleskörű társadalmi és gazdasági beágyazottságot tudhatnak maguknak. Ezt mutatta a csoport harmadik találkozója iránti közéleti és gazdasági érdeklődés is, amelynek keretében a csoport tagjait pénteken Mák Kornél Kecskemét alpolgármestere köszöntette, aki ismertette a hazai kulturális életben „Kecskeméti kulturális modell”-ként közismertté váló tevékenységét a városnak.

Oltyán József


Ezt követően a megyei orgánumok tulajdonosai számára előadást tartott Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke, aki a jelentős változás előtt álló hazai vízszolgáltatói változásokról tartott átfogó előadást, majd a szintúgy magyar tulajdonban álló Duna Csoport innovációért felelős vezetője Lehel Zoltán az előadása keretében bemutatta a közreműködésükben megvalósult hazai mélyépítési beruházásokat.

Regon Csoport


A Regon-csoport tagjai a harmadik találkozójuknak a záródokumentumában megfogalmazták, hogy az egyre bizonytalanabb és egyre több problémával küzdő vidéki újságírást az összefogásukkal a jelenleginél sokkal tudatosabb szintre kívánják emelni, miközben rendkívüli figyelmet kívánnak szentelni a különböző megyék valódi értékeinek a közismertebbé tételére.

Várnai Zsolt alon.hu


Az Alon.hu – amely egyik alapító tagja a kezdeményezésnek – szintén képviseltette magát a kecskeméti konferencián.

.