Hirdetés

Jogszabályváltozás a szelektív hulladékgyűjtésben

2014.12.24. 15:41

Házhoz jön ezentúl a kukás.

Hirdetés

A szelektíven gyűjtött háztartási hulladékból is minél többet kell elszállítania a háztól a szolgáltatónak a hulladéktörvény január 1-jétől érvényes módosítása szerint - írja az MTI.

A módosítás kivételessé teszi a hulladékgyűjtő szigeteken történő szelektív hulladékgyűjtést. A törvény szerint azonban ezt "csak kiegészítő megoldásként, elsősorban olyan sűrűn lakott településrészeken lehet alkalmazni, ahol az elkülönítetten gyűjtött háztartási hulladék házhoz menő gyűjtése és elszállítása nem biztosítható".

Házhoz jön ezentúl a kukás.

A közszolgáltatónak továbbra is a települési papír-, üveg-, műanyag, fém- és zöldhulladék elkülönített gyűjtését kell vállalnia. Januártól pedig ez a kötelezettség kiegészül azzal, hogy a házhoz menő gyűjtést minél több fajtájú és jellegű települési hulladékra biztosítani kell.

Ezen kívül a hulladékgyűjtést végző közszolgáltatónak meg kell szerveznie a lomtalanítást is. A törvény ennek a gyakoriságáról azonban nem rendelkezik.

A hulladékgyűjtő udvarokról a módosított jogszabály azt mondja ki, hogy ott a lehető legtöbb típusú, fajtájú és jellegű települési hulladék átvételéről gondoskodni kell.

.