Hózápor, viharos szél még vasárnap is lehet - Friss meteorológiai előrejelzés Virág napra

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.11.26. 01:27

Ilyen időjárás várható vasárnap.

Megérkezett a hideg légtömeg, erős, néhol viharos északnyugati széllel. Hózápor, kisebb havazás csak helyenként fordul elő. De a lehűlés csak átmeneti lesz, a jövő hét elején újra meleg levegő érkezik fölénk.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás: met.hu

Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de a Dunántúl fölé vastagabb felhők sodródnak, amelyekből - elsősorban a nyugati részeken - több helyen hózápor várható.

Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Délelőtt még a Dunántúlon, délutántól pedig főként az Alföldön van esély hózápor kialakulására. A hózáporokból általában pár centiméteres tapadó hó hullhat, de a dunántúli hegyekben vastagabb hóréteg is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél éjszakára átmenetileg veszít erejéből, majd vasárnap ismét nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, a havas hegyvidéki részeken gyenge hófúvás sem kizárt.  

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára +1 és -6 fok között alakul, de a fagyzugokban és a szélvédett, hóval borított keleti tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul.

.