Hirdetés

Magyar egyetemisták nyerték az amerikai szoftverfejlesztő versenyt
A nyertes csapat; Forrás: Facebook-BME-VIK

Magyar egyetemisták nyerték az amerikai szoftverfejlesztő versenyt

2018.05.04. 16:07

Magyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi versenyMagyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi verseny.

Hirdetés

Magyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi verseny, a Global Legal Hackathon. Kitaláltak egy alkalmazást, ami az új európai adatvédelmi elveken alapul.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tájékoztatása szerint a kiberbiztonsági verseny első fordulóját a világ minden táján egyszerre, 40 helyszínen tartották, több mint 600 csapat részvételével, melyek közül végül csak 14-en juthattak be a New York-i döntőbe.

A szakmai zsűri 48 órát adott a csapatoknak egy olyan szoftver kifejlesztésére, amely megváltoztathatja a jogi szektor működését.

A nyertes csapat - egyetlen európaiként jutott a döntőbe - 6 fős, a kép 5 fős, és egészen sokszínű háttérrel rendelkezik: van köztük közgazdász (Danoczy Bálint), jogász (Bihary Dániel), dizájner (Nagy Kristóf) és a BME-VIK mérnök informatikus hallgatói Bihary Gergely, Lakatos Péter és Elődi Márton.

Az ötletük az új európai általános adatvédelmi rendeleten (GDPR) alapul. Alkalmazásuk lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy kattintással megismerhessék a róluk tárolt adatokat és azokat töröljék vagy módosítsák.

Az alkalmazás a magánemberek mellett a vállalatok számára is használható: a cégek egy központosított felületen nyomon követhetik a beérkező kéréseket és automatikusan válaszolhatnak is.

A program a verseny folyamán prototípusként készült el.

.