Hirdetés


Megérteni a férfiakat: 10 csúnya dolog, amit a nőknek tudni kell róluk

2018.09.06

„A férfiak kutyák, de mi szeretjük őket” – szól a hölgyek mottója. Csokorba gyűjtöttük a „fura” férfitulajdonságokat. A végén még szavazhat is!

 

A nőknek azért fontos tudnia ezekről a – nem mindig egyszerűen kezelhető - tényekről, mert segítségükkel könnyebben megérthetők a férfi cselekvésének mozgatórugói.

Az alábbiakban a Redbook Magazin írásának összefoglalója olvasható. A bensőséges, őszinte hangvételű írás nők számára készült, így mi is tartottuk magunkat ehhez a formulához.

1. Nem tudnak ellenállni a kísértésnek

Nincs izgatóbb meglepetés egy férfi számára, mint amikor egy csábos tánc keretében lassan megválsz a ruhádtól, különös tekintettel a csipkés alsóneműdre. Hidd el, nem keres a testeden hibát, másra már nem képes koncentrálni, csak arra, hogy mi lesz a következő lépés. Próbáld ki, hogy ölébe dobálod a ruhadarabjaid. Meg fog őrülni, a szó jó, izgalmas értelmében - ahogy megőrül minden erotikus vizualitástól.

2. Ösztönösen megbámulják a nőket

Ahogy a nők nem tudnak ellenállni a kísértésnek, hogy megálljanak egy cipőbolt csábos kirakata előtt, úgy a férfiak sem tudnak ellenállni, hogy megbámulják a szemrevaló nőket. Nem azért, mert tapintatlanok, hanem mert dolgozik bennük az ösztön.

3. A férfiak nagy gyerekek

A lelkük legmélyén a férfiak megmaradnak nagyra nőt kisfiúknak. Imádnak baseball-sapkát hordani, labdát kergetnek a játszótéren, ha összejönnek maguk között a tévé előtt, pont olyan megjegyzéseket tesznek és úgy nyerítenek, mintha 10 évesek lennének. Így menekülnek a valóság nyomása elől.

4. A férfiak csak a szexnek élnek

Ne szépítsünk. A férfiak napi több órában a szexre gondolnak, olyan vad, furcsa, meghökkentő dolgokról álmodoznak - néznek képeket és filmeket -, melyeket a valóságban sohasem próbálnának ki. El kell fogadni, hogy a férfiak szexuális fantáziája több szereplős, mint a mienk. Többször ajándékoztam már férfinek szexfilmet, és még egyikük sem panaszkodott miatta. Ha valaki idegenkedik ezektől a dolgoktól, persze meg tudom érteni, és a férfi is meg fogja, mivel ő is előnyben részesíti a valóságos szexet a filmmel szemben - ráadásul nagyon nem szereti, ha egy nő kellemetlenül érzi magát.

5. Tetszik nekik a hűtlenség gondolata

Ez biológia. A férfiak nem monogám élőlények, amíg egy nő az "egyetlen különleges” férfit keresi, egy férfi az "öt különleges” nőt keresi az életben. Ha a férfi korlátozás nélkül kiélhetné a fantáziáját, akkor lenne egy felesége, és mellette annyi kalandja, amennyihez kedve szottyan. Mindez azonban jórészt csak fantázia. A valóságban a férfiak 50 százaléka vallja be, hogy megcsalná a partnerét, ha nulla esélye lenne, hogy kiderül a dolog, míg ötven százalék azt mondja, akkor sem csalna. Sok férfi azzal az indokkal küzdi le a csábítást, hogy nem akarja az otthoni dolgokat összezavarni. Derék.

6. A férfiak azt akarják, hogy csodálják őket

Minden férfiban ott van az öntelt kényúr. Azt akarják, hogy azt gondoljuk róluk, erősek, sikeresek és vonzók. Nem vallják be, de azt is gondolják, hogy kissé okosabbak is, mint a nő, akivel élnek. Az nem zavarja őket, hogy a nő, akivel élnek, esetleg tízszer jobban néz ki. Ha valamit jobban csinálnak, azt igyekeznek túlhangsúlyozni, véleményem szerint azért, mert ők is tudják: a női nem a felsőbbrendű.

7. A férfiak szeretik orálisan

Amikor 100 férfit megkérdeztek, hogy mi az, amit többet csinálnának az ágyban, 80 közülük azt válaszolta: az orális aktus. Főleg, ha ők részesülnek belőle. Gyaníthatóan azért, mert lusták, így nem nekik foglakozni a technikákkal és hasonlókkal.

8. A férfiak nem értik a célzást

„Ha nem kérdezed meg tőlük, nem mondják meg” – ez például az egyik olyan dolog, amit meg kell tanulni a férfiakról. A nők, büszkék rá, hogy intuitíve kitalálják, mit gondol férjünk, gyerekünk, barátnőnk. Őket viszont nem érdekli a gondolatolvasás. Elég csak összehasonlítani, hogyan beszélnek egymás között a férfiak és a nők. Sok csalódástól kíméli meg magát egy nő, ha nem feltételezi, hogy a „különleges péntek” emlegetése nem feltétlenül jelenti számukra egyértelműen azt, hogy a nőnek születésnapja lesz, és azt szeretné, ha elvinné valahova vacsorázni.

9. A férfiak szerint fontos a méret

A nők legintimebb testrésze belső, rejtett, meglapuló, addig a férfiaké kívül van és emlékezteti őket a biológiai funkcióra: elszórni a magvakat. Minden egyes alkalommal, amikor álló helyzetben lenéznek, emlékeznek létezésük okára: leigázni a világot. Ezért van olyan sok fallikus építmény a világon, az Eiffel-toronytól az Empire State Buildingig. A nőket nem különösképpen érdekli az alsóbb testtájuk paraméterei – túlságosan leköti őket mást testrészeik mérete -, ám a férfiak a méret megszállottjai.

10. Nem értik a Valentin napot

A férfiakat stresszelik az olyan romantikus alkalmak, mint a Valentin nap vagy a házassági évforduló. Nem tudják, hogy mit várnak el tőlük, mit és mennyit kellene például vásárolniuk és hasonlók. De ha egyértelmű utasításokat kapnak, hogy „menjünk el abba az új folyóparti étterembe szombaton, tudod, házassági évfordulónk lesz”, akkor még az sem lehetetlen, hogy bekapják a horgot, és a előállnak valami kreatív, romantikus folytatással.

Forrás: Redbookmag.com

Kapcslódó szavazás a szavazo.hu oldalról: