Hirdetés

Itt találja A Dal 2019 előadóit és produkcióit
pixabay.com

Itt találja A Dal 2019 előadóit és produkcióit

A Dal 2019

MTI

2018.12.04. 21:41

A nagy dalválasztó show 2019. január 19-től.

Hirdetés

A Dal 2019 mezőnyébe 30 produkció jutott be. A dalválasztó show-t immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, a műsort a Duna Televízió sugározza majd január 19-től.

A Dal 2019-re 416 pályamű érkezett. A zsűriben az elmúlt évekből ismert Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mellett új tagként Vincze Lilla és Nagy Feró ül majd. Vincze Lilla a nyolcvanas évek második felében a Napoleon Boulevard énekesnőjeként vált ismertté, jelenleg szólóban dolgozik és zenepedagógusként is tevékenykedik. Nagy Feró a negyven éve működő Beatrice énekese, dalszövegírója.
 

"Fontos az egyéniség, keresni fogom a kísérletező szellemet, az egyediséget" - fogalmazott a sajtóbemutatón Vincze Lilla. Nagy Feró azt emelte ki, hogy szeretne mindenkinek segíteni és különösen figyelmi fog a dalszövegek minőségére.

Szintén új lesz az egyik műsorvezető, Dallos Bogi; A Dalban háromszor versenyzett énekesnő csatlakozik Fehérvári Gábor Alfrédhoz. 

A Dal 2019. január 19-től hat héten át szombatonként látható a Duna Televízióban, a döntőt február 23-án rendezik, akkor derül ki, melyik lesz Magyarország legjobb dala.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal két korábbi győztese: a 2014-ben első Kállay-Saunders András most duóban indul The Middletonz néven és újra versenybe száll a tavalyi győztes Pápai Joci. Mellettük számos korábbi induló - Antal Tímea, Berkes Olivér, Kyra, a Leander Kills, Oláh Gergő, Petruska és a YesYes -, valamint már befutott előadók - Deniz, a Konyha, Pátkai Rozina, Hajdu Klára -, és a nagyközönség számára kevésbé ismert zenészek produkcióját láthatják a nézők. 

Mint elhangzott, a műsorban 2019-ban ismét több különdíj lesz: keresik A Dal 2018 legjobb dalszövegíróját, felfedezettjét és újra megrendezik az online Akusztik Dalversenyt is. 

A Dal 2019 teljes mezőnye (előadó - dalcím):

Acoustic Planet - Nyári zápor;
Antal Tímea feat. Demko Gergő - Kedves Világ!;
Berkes Olivér - Lighthouse;
Deniz - Ide várnak vissza;
Diana - Little Bird;
Fatal Error - Kulcs;
Gotthy - Csak 1 perc;
Hajdu Klára - You're Gonna Rise;
Hamar Barni - Wasted;
Heatlie Dávid - La Mama Hotel;
Konyha - Százszor visszajátszott;
Kyra - Maradj még;
Leander Kills - Hazavágyom;
Mocsok 1 Kölykök - Egyszer;
Monyo Project - Run Baby Run,
Nagy Bogi - Holnap;
Nomad - A remény hídjai;
Oláh Gergő - Hozzád bújnék;
Pápai Joci - Az én Apám;
Pátkai Rozina - Frida;
Petruska - Help Me Out of Here,
Ruby Harlem - Forró;
Salvus - Barát;
Szekér Gergő - Madár, repülj!;
The Middletonz - Roses;
The Sign - Ő;
USNK - Posztolj;
Váray László - Someone Who Lives Like This;
Vavra Bence - Szótlanság;
YesYes - Incomplete.

.