Húsvéti receptajánló: Ha a húsvéti sonka mellé szeretne valami különlegeset, de nem túl bonyolultat sütni; három húsétel receptet ajánlunk.
Az első kettőnél az előkészületek tartanak egy kicsit tovább, de ha ezzel megvan, utána már a sütő dolgozik. Ha a húsvéti sonka mellé egészen egyedülállót szeretne alkotni, süssön ünnepi kacsasültet, a második receptünk egy egészben sült karaj, a harmadik pedig szárnyasból készül; csirkés-pulykás húsrolád.
Kacsából húsvétkor is kitűnő ünnepi fogás készíthet. Kacsasütéskor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), nehogy kiszáradjon.
1 pecsenyekacsa
majoranna, rozmaring
só, bors
2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)
6-8 gerezd fokhagyma