Húsvéti receptek - Három különleges húsétel recept húsvétra, amit mindenki szeretni fog

Húsvéti receptek

alon.hu

2020.04.08. 19:17

Húsvéti receptajánló: Ha a húsvéti sonka mellé szeretne valami különlegeset, de nem túl bonyolultat sütni; három húsétel receptet ajánlunk.

Az első kettőnél az előkészületek tartanak egy kicsit tovább, de ha ezzel megvan, utána már a sütő dolgozik. Ha a húsvéti sonka mellé egészen egyedülállót szeretne alkotni, süssön ünnepi kacsasültet, a második receptünk egy egészben sült karaj, a harmadik pedig szárnyasból készül; csirkés-pulykás húsrolád.

Ropogós kacsasült recept

Ropogós kacsasült recept

Kacsából húsvétkor is kitűnő ünnepi fogás készíthet. Kacsasütéskor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), nehogy kiszáradjon.

Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa

majoranna, rozmaring

só, bors

2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)

6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A kacsát mossa meg, papírtörlővel törölje szárazra.
  • Készítsen elő egy nagy hőálló tálat. Kis olajjal kenje ki.
  • Tegye bele a kacsát, majd kívül-belül jól sózza, borsozza be. Szórjon rá majorannát, rozmaringot. (Friss rozmaringgal még illatosabb lesz.)
  • A kacsa bőrét vagdossa be, szúrjon egy-egy nyílásba fokhagymát is. Öntsön alá fehérbort vagy vizet. Takarja le alufóliával és már mehet is a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
  • A sütési idő függ a kacsa súlyától. Az alufóliát egy óra múlva vegye le, hogy a kacsa pirulhasson. Sütés közben párszor locsolja meg a saját szaftjával. Süsse addig, míg szép piros, ropogós nem lesz.
  • Burgonyapürével tálalja.
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.