Változik a közlekedés Budapesten a Városliget környékén szombaton

MTI

2022.07.01. 09:57

Szombat forgalomkorlátozásokra kell készülni.

Futóverseny miatt változik a közlekedés a Városliget környékén szombat este - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták: ezen a hétvégén rendezik meg a 28. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált a Városligetben és környéken, ezért szombat este korlátozásokra kell készülni, amelyek érintik a közösségi közlekedést is.  

Szombaton 18.15 és 23.15 között lezárják a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint az Andrássy utat az Izabella utca és a Hősök tere között. 18.15 és 23.45 között lezárják a Városliget belső területét, a Kós Károly sétányt és a Zichy Mihály utat is.

A lezárások miatt a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as, valamint a 105-ös és a 178-as autóbuszok továbbá a 75-ös trolibusz módosított útvonalon közlekednek.

Továbbá 23 óráig az 1-es metró (a földalatti) szerelvényei a Mexikói út irányába nem állnak meg a Hősök terénél, mert lezárják az állomást.

A BKK az utazás megtervezéséhez új BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével - olvasható a közleményben.

.