Mit süssünk, főzzük húsvétkor? - Húsvéti fogások az ünnepi asztalra

Húsvét

alon.hu

2021.03.31. 10:47

Különleges és finom húsvéti ételek az ünnepi asztalra.

Az első kettőnél az előkészület tart talán egy kicsit tovább, de ha ez kész, utána már a sütő dolgozik helyettünk.

A húsvéti sonkán túl, ha egészen egyedülállót szeretne alkotni, süssön ünnepi kacsasültet. A második receptünkben egészben sült karajt mutatunk be, a harmadik ajánlat halas: grillezett lazac majonézes kukoricával.

Ropogós kacsasült recept

Ropogós kacsasült recept

Kacsából húsvétkor is kitűnő ünnepi fogás készíthet. Kacsasütéskor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), nehogy kiszáradjon.

Hozzávalók:

  • 1 pecsenyekacsa
  • majoranna, rozmaring
  • só, bors
  • 2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)
  • 6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A kacsát mossa meg, papírtörlővel törölje szárazra.
  • Készítsen elő egy nagy hőálló tálat. Kis olajjal kenje ki.
  • Tegye bele a kacsát, majd kívül-belül jól sózza, borsozza be. Szórjon rá majorannát, rozmaringot. (Friss rozmaringgal még illatosabb lesz.)
  • A kacsa bőrét vagdossa be, szúrjon egy-egy nyílásba fokhagymát is. Öntsön alá fehérbort vagy vizet. Takarja le alufóliával és már mehet is a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
  • A sütési idő függ a kacsa súlyától függ. Az alufóliát egy óra múlva vegye le, hogy a kacsa pirulhasson. Sütés közben párszor locsolja meg a saját szaftjával. Süsse addig, míg szép piros, ropogós nem lesz.
  • Burgonyapürével tálalja.

 Mit süssünk, főzzük húsvétkor? - Ünnepi ételek a húsvéti asztalra >>> Egészben sült karaj

>>> Grillezett lazac majonézes kukoricával

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.