Megváltozott az orvosi ügyelet címe és telefonszáma Szombathelyen

MTI/alon.hu

2020.12.31. 20:17

Megváltozott a gyermekorvosi és a felnőttorvosi ügyelet telefonszáma és címe.

Tizenhét év után csütörtöktől, december 31-étől ismét az önkormányzat működteti Szombathelyen az orvosi ügyeletet, amely a Sugár úti mentőállomásról a 11-es Huszár út 6. szám alá költözött és a telefonszámai is megváltoztak - közölte a honlapján az önkormányzat.

A feladatot korábban az önkormányzattal kötött szerződés alapján az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) látta el a vasi megyeszékhelyen, de a finanszírozás körül vita alakult ki, az OMSZ pedig jelezte, hogy 2021-ben már nem vállalja az orvosi ügyelet működtetését.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a város lakosságát, hogy a központi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet 2020. december 31. napján 16.00 órától új helyszínen, a Szombathely, 11-es Huszár út 6. fsz. 1. szám alatt kezdi meg működését

Szombathely város, Nárai, Sé, Gencsapáti és Perenye községek esetében felnőtt és gyermek,

Vép város és Bozzai község tekintetében gyermek ellátási területtel.

A fenti időponttól a Szombathely, Sugár út 1. szám alatt az ügyeleti ellátás megszűnik.

A felnőttorvosi ügyelet új telefonszáma: 06-94/900-919

A gyermekorvosi ügyelet új telefonszáma: 06-94/900-929

Ügyeleti idő:

hétköznapokon 16.00 órától 08.00 óráig

hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapon 08.00 órától 08.00 óráig - olvasható a szombathely.hu oldalán.

Ugyanazok a szombathelyi háziorvosok ügyelnek, mint a korábbi rendszerben, és a szakdolgozók nagyobb részét is a mentőszolgálattól vették át.

Csaknem 100 millió forintot költöttek a 280 négyzetméteres épület felújítására, a rendelőkhöz korszerű vizesblokkok és pihenőszobák is tartoznak, beszereztek a betegellátáshoz szükséges minden eszközt, és egy elektromos autó is része az ügyeleti felszerelésnek.

Az átalakított épületben egyszerre három orvos, két asszisztens és egy gépkocsivezető tart ügyeletet, ellátva Szombathely mellett Nárai, Sé, Gencsapáti és Perenye felnőtt- és gyermekorvosi, valamint Vép és Bozzai gyermekorvosi szolgálatát.

.