Debreceni állások nőknek nem is hinné, mennyi van

2017.01.23. 08:26

A gyed melletti munkavállalás tilalma jó ideig érintett minden kisgyermekes családot, azonban ennek eltörlésével megnyílt az út a kisgyermekes édesanyák előtt is, így a debreceni állások nőknek bárki számára aktuális lehet.

A gyed és a gyes összegéről 2014 évtől kezdve nem kell lemondania egy anyukának sem. Ez nagy segítséget jelenthet akkor, ha csak pár órára szeretne valaki visszatérni a munka világába. Ezt legjobban egy részmunkaidős állás elvállalásával lehet elérni.

A debreceni állások nőknek is számtalan lehetőséget kínál

A debreceni anyukák esetében is fontos megemlítenünk, hogy minél kevesebb időt hagy ki a munkavállalásból annál jobban lépést tud tartani a férfiakkal, hiszen az eredeti állásba visszatérve az előrelépés lehetősége sokkal egyszerűbb. Ha azonban a régi munkahely nem nyitott az anyuka visszatérésére, akkor is a debreceni állások nőknek ajánlatok között érdemes szétnézni és azonnal akár részmunkaidős állást is vállalni.

A munka és magánélet egyensúlyát nagyon nehéz megtartani, de mégis ragaszkodni kell hozzá. Ezt az anyukák csak a részmunkaidős állásokkal tudják megvalósítani, így több idejük nyílik a gyerekekre, azok nevelésére és a háztartás körüli teendők ellátására is.

A heti 40 óránál kevesebb munkavégzési formák folyamatosan terjednek el. Azok a munkaadók ahol előzőleg az anyukák teljes munkaidőben dolgoztak kötelesek a gyermek 3 éves koráig, több gyermek esetén pedig 5 éves koráig a teljes napi idő felére módosítani a munkaszerződést. Nagyon kevesen ismerik ezt a szabályt, pedig a munka törvénykönyvében szerepel. A részmunkaidős alkalmazottaknál a díjazás és az egyéb juttatási költségek megállapítása mindenkor időarányosan alkalmazható. A részmunkaidőt legtöbbet alkalmazó ágazatok a következők: személyi és pénzügyi szolgáltatások, magán egészségügy és magán oktatás.

Nézzük meg, hogy a debreceni állások nőknek milyen lehetőségeket nyújt az anyukáknak. 

Mint már említettük a magán orvosi rendelőkben sok helyen a részmunkaidős állást elvállalókat keresik. A rendelők javarészt vagy csak délelőtt vagy csak délután tartják a rendelési időket, így teljesen felesleges a teljes 8 órában dolgozó munkaerő alkalmazása. A kozmetikai iparban sem ritka, hogy 4-6 órába keresnek kozmetikusokat, bár ez területenként eltérő lehet. Ha olyan kozmetikáról beszélünk, amely egész nap nyitva van a hét bármely napján, akkor oda nem részmunkaidős keresnek.

Nem ritka az ügyfélszolgálati munkalehetőség és a hostess munka sem a debreceni állások nőknek ajánlatok között.  Ezeken kívül még számtalan könyvelőiroda keres adatrögzítőt, akik például a délelőtti munkavégzést részesítik előnyben. Raktárakban is akadhat nőknek való munkalehetőség, de itt érdemes felkészülni a váltott munkarendre, még ha részmunkaidőről is beszélgetünk. Ilyen esetekben a család és a munka össze egyeztetése már nem lesz annyira egyszerű.

A részmunkaidős állásokra sok esetben diákok is pályáznak és a nőknek velük kell felvenni a versenyt, hiszen az oktatás mellett nekik csak a részmunkaidős állás elvégzése adott. Nem tudnak napi 8 órás munkát vállalni tanulmányaik mellett. Ezekre a helyzetekre is fel lehet készülni, hiszen sok helyen a megfelelően megírt önéletrajz és a munkatapasztalat biztosan sokat nyom majd a latba. Ne adjuk fel könnyen a reményt, hogy a megfelelő lehetőséget megtaláljuk, ennek érdekében minél több állásinterjún együnk részt.

.