Úgy tűnik, hogy komoly hómennyiséggel érkezik meg ma a tél

2016.11.12. 11:28

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jó tanácsai autósoknak.

Az ország jelentős részén egyelőre eső esik, de a hőmérséklet a nyugati határ mentén csökken, és ezzel egy időben az eddigi eső egyre inkább havazásba vált át. A Kisalföldön és Vas megye nyugati felén már megmarad a hó, helyenként vékony lepel borítja a tájat, máshol még nem marad meg a hó, az úthálózat egyelőre vizes.

A megváltozott útviszonyok miatt a szokottnál vezessenek lényegesen óvatosabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és lehetőség szerint nyári gumival szerelt autóval már ne induljanak útnak! Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint ma az első téliesebb napra számíthatunk, a Dunántúl nyugati részén és a Bakony magasabban fekvő területein intenzívebb havazás várható és komolyabb mennyiségű, akár 10-15 cm hó is eshet.  

Társaságunk az időjárási körülményeknek megfelelően valamennyi megyében és az autópálya mérnökségeken II. fokú a téli tisztántartási készenlét rendelt el, munkatársaink országszerte 467 fővel látnak el ügyeleti szolgálatot. Gépeinkkel preventív módon, illetve a csapadékviszonyoknak megfelelően közvetlenül is végezzük a síkosság mentesítési munkákat.

Nagyobb fennakadást nem jelentettek a társaság útellenőrei, ugyanakkor a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a téli időjárási körülmények között fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek. Az autósok indulás előtt az aktuális útviszonyokról friss információkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon és a www.utinform.hu weboldalon, valamint a megyei ügyeleteken – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon – kaphatnak. 

.