Újabb lépcsőházban keletkezett tűz Szombathelyen, ketten kórházban

2017.01.03. 13:51

Ezúttal egy négyszintes társasház földszintjén a lépcsőházban tárolt babakocsi, kerékpár és a falat burkoló lambéria égett hétfőn késő este - adta hírül honlapján kedden a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos tűzoltók, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, az épület füsttel telítődött lépcsőházát ventilátor segítségével kiszellőztették.

A nagymértékű füst miatt  a társasház lakói közül a mentőszolgálat két személyt kórházba szállított füstmérgezés gyanújával.

Az eset kapcsán a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét hajtott végre. A lakók elhelyezésére a tűzeset miatt nem volt szükség.

Mint ismeretes, rövid időn belül ez a második lépcsőházban keletkezett tűz Szombathelyen. Ahogy arról lapunk is beszámolt, tíz emeletes épület lépcsőházi alagsorában égtek reklámújságok és papírhulladék december 26-án este. A házból két felnőttet és egy gyermeket hoztak ki az egységek, őket füstmérgezés gyanújával a mentőszolgálat a kórházba szállította. 

Fotó: Horváth Attila, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

.