Hirdetés


A Felcsút nem szívesen adná ki, kiktől kapott adóforintokat

2017.04.20

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány szerint a Kúria döntéséig jogszerűen tartják vissza a tao-pályázatokra vonatkozó adatokat és nem valósítanak meg közérdekű adattal visszaélést.

Hirdetés

Az alapítvány az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció szerdán bejelentette, közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelentik a szervezetet, miután az szerintük nem tett eleget a bíróság által megítélt adatszolgáltatási kötelezettségének.

"A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a Székesfehérvári Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen, amely a 2013-2015 közötti tao-s pályázatokhoz kapcsolódó adatok kiadására kötelezte, felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő a Kúriához" - írta az alapítvány, megjegyezve, hogy "kérelmében az ítélet felülvizsgálatát kérte és a jogerős döntés végrehajtásának felfüggesztését".

Az alapítvány szerint amíg a felfüggesztés iránti kérelmet a Kúria nem utasítja el, addig jogszerűen tartja vissza az adatokat.

"A törvényszéken és az ítélőtáblán egymásnak ellentmondó ítéleti indokolások születtek, az ítélőtábla helyesen kimondta, hogy a tao nem közpénz, a törvényszék ezt nem így ítélte meg, ezért is indokolt az alapítvány részéről a felülvizsgálat. A felfüggesztés tárgyában hozott esetleges elutasító Kúriai döntésig az Alapítvány nem valósít meg közérdekű adattal visszaélést" - zárul a közlemény.