Jövő héten tíz fok alá csökken a hőmérséklet Szombathelyen

2016.10.01. 17:38

Úgy tűnik, a hét közepén lesz a legrosszabb idő.

Egy vasárnap délután érkező hidegfront vet véget a nyárias időnek.

Az Időkép előrejelzése szerint

a Dunántúlon vasárnap már néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet,

de keleten, délkeleten még 25-27 fok körül lehetnek a maximumok. A felhőzet fokozatosan megnövekszik, délután pedig a Dunántúlon már csapadékra is számítani kell eső, záporok formájában, de helyenként az ég is megdörrenhet. Az esti, éjszakai órákban a csapadékmező fokozatosan halad majd kelet felé. Délután északnyugaton már északnyugatira fordul a szél, mely megélénkül, helyenként megerősödik, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk szélfordulásra, feltámadó légmozgásra.

A jövő hét első két napján gyakran erősen felhős lesz felettünk az ég, ismétlődő esőre, záporokra is számítani kell, főként kedden. A nyugati-északnyugati szél tovább erősödik, bár hétfőn és kedden még csak kevés helyen lehetnek viharos széllökések,

szerdán azonban kellemetlenül szeles lesz az idő az országban, a Dunántúlon a magasabban fekvő helyeken akár 80 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet jelentősen visszaesik, hétfőn 15-21 fok közötti értékeket mérhetünk, kedden pedig újra sokfelé hideg lesz a reggel, és napközben mindössze 10-15 fok közötti maximumokra van kilátás.

A jelenlegi számítások szerint a hét közepén tovább hűl a levegő, kifejezetten szeles, már-már hideg, időnként csapadékos idő körvonalazódik - jelzi az Időkép.

Mi pedig megnéztük, milyen idő várható Szombathelyen, és bizony a csípős reggelek után elég hűvös lesz, csak a hét végétől kezd jelentősebben emelkedni a hőmérséklet.

 

.