Vas megye harmincnégy településén nincs áram (Frissítve!)

2017.04.20. 09:31

Harmincnégy településen, összesen 7031 fogyasztói helyen nincs áram Vas megyében - közölte az MTI-vel csütörtök délelőtt Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője. Egy távvezeték meghibásodása miatt néhány órán át Kőszegen is szünetelt az áramszolgáltatás csütörtök délután - közölte később a szóvivő.

Illusztráció. Fotó: Pixabay

A szolgáltató a délelőtti órákra ígéri az áramszolgáltatás helyreállítását, a viharos szél miatt megrongálódott elektromos hálózat átvizsgálása és kijavítása azonban a szakemberek szerint akár két napot is igénybe vehet - mondta az alezredes.

Hozzátette: az áramszünet leginkább a Körmend és Szombathely közötti, valamint a Csepreg környéki, a megye északi részén fekvő településeket érinti, ahol az esetek felében szerda este óta, a másik felében pedig csütörtök hajnal óta nincs áram.


Frissítés 14.25:

Egy távvezeték meghibásodása miatt néhány órán át Kőszegen is szünetel az áramszolgáltatás csütörtök délután. Egyed László alezredes tájékoztatása szerint az áramszolgáltató tervezett módon, a hiba elhárításának idejére csütörtökön 12 óra 30 perckor lekapcsolta az áramot a 12 ezer lakosú kisvárosban, a hiba kijavításával várhatóan 14 óra 30 perc körül végeznek.

Frissítés 17.00:

Kőszeget már visszakapcsolták a hálózatra, de 37 településen, 9267 fogyasztói helyen továbbra sincs áramszolgáltatás Vas megyében - közölte az MTI érdeklődésére csütörtök délután a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője.

Egyed László alezredes tájékoztatása szerint az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, de a munkájukat nehezíti a viharos szél.

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy pontosan mikorra fejezik be a munkát, de az a cél, hogy az esti órákra mindenütt ismét legyen szolgáltatás - mondta.


Az elmúlt tizenkét órában is a viharos erejű szél miatt vonultak mintegy tizenkét esetben kárelhárításokhoz a megye tűzoltói - adta hírül honlapján csütörtök reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az eseményeknél személyi sérülések nem történtek.

Több településen fa koronája törött le és dőlt az úttestre, akadályozva a közúti forgalmat. Elektromos vezeték szakadt le Tömördön a településen átvezető közútra, Nemescsóban pedig kenyeret szállító teherautó csúszott az árokba a havas út miatt.

Fotó: Lakatár Tamás, Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

.