Hirdetés


Újabb fotók a Premontrei szalagavatójáról

2016.01.15

Hirdetés

A szombathelyi középiskolák között elsőként tartotta meg szalagavató ünnepségét a megújult Sportházban a Premontrei Gimnázium.

Szalagot kapni azt jelenti, hogy viselőjére egy próbatétellel záruló időszak vár: ezekben az érettségi előtti hetekben kell felkészülniük a diákoknak arra, hogy a jövőjük - és talán boldogságuk – szempontjából fontos vizsgahelyzetekben jól teljesítsenek.

Az eredményességhez azonban sok minden kell. Hogy mi az, amit a Premontrei diákjai a sikeres vizsgához szükséges tudás mellett megkapnak ebben az iskolában? Egy másféle tudás, amelyre már a kapun olvasható felirat is felhívja az érkezők figyelmét: „Az Istent szeretőknek minden javukra válik.” Ha valaki belép azon a kapun, azért jön a Premontreibe, hogy ezt megtanulja, és ha 4 vagy 5 év után kilép azon a kapun, az azt jelenti, hogy ezt megtanulta. 

A gimnázium tanárközössége szívből kívánja minden leendő, jelenlegi és végzős diáknak, hogy a vizsgákra való készülés mellett azt a tudást is megszerezzék a Premontrei falai között, amely a boldog élethez segíti hozzá őket.

(A gimnázium 2016-os szalagavatóján készült előző képsorozatunk itt tekinthető meg.)

Galéria