Hirdetés


Rónaszéki Linda képei a Volksbank-galériában

2006.10.05

„Úgy tűnik belém oltották a mesék bálványos szépségét.” Rónaszéki Linda képzőművész tárlatával folytatódik az a már négy éve tartó folyamat, melynek során a Volksbank szombathelyi fiókja helyi képzőművészek bemutatkozásának ad teret.

Hirdetés

A kiállítást Pisák János, a bank fiókhálózati igazgatója nyitotta meg. A bank terjeszkedésének igen fontos állomása volt a szombathelyi fiók megnyitása, mára már beigazolódott, hogy egy telített bankpiacon is lehet kitűnő munkatársakkal eredményeket elérni – hangzott el.
Ezek után Forró Péter fiókvezető méltatta a pénzintézet ütőképes csapatát, majd tréfásan megjegyezte, milyen jó, hogy egy olyan művész is kiállít ma, aki évek óta a Volksbank ügyfele.

Rónaszéki LindaRónaszéki Linda munkáiról Torjay Valter festőművész beszélt. Elmondta, az első pillantásra nonfiguratív műveknek tűnő alkotásokat érdemes nagyítóval is megnézni, hiszen az első látásra színes foltokat látunk, jobban megnézve a képeket azonban úgy nyüzsögnek benne a figurák, arcok, állatok, ahogy talán a 16. és 17. századi németalföldi festők műveiben.

„Kevés olyan művészet van ma Vas megyében, ami egy ember lelkének tökéletesebb lenyomata lenne” – hangzott el.

Rónaszéki LindaA mai valóság romantikus szépségét megjelenítő alkotásokban először csak gyönyörű színeket látunk, majd a figurákban egy egész mikrokozmosz tárul elénk.

Rónaszéki Linda

A tárlat október 31-ig tekinthető meg a Volksbank Rákóczi Ferenc utcai fiókjában.
Rónaszéki Linda 1979-ben született Szombathelyen. Mestere Gerzson Pál. Fest, ír, vizuális neveléssel foglalkozik. Akvarellképein a színek erejére épülő látszólag absztrakt, jelzésszerű foltokat, tenyérnyi „köldökgombokat” láthatunk, melyek millió alakot, képzelt tereket rejtenek. „Rónaszéki Linda kolorisztikus törekvéseit a legbensőbb érzelmek irányítják. Rodinnel együtt hisz a szemlélődésben és az álmodozásban. Minden színfolt az első pillanatban nonfiguratívnak tűnik, azonban alaposabb megfigyelésünkkor figurák tömegére lelünk, valóságos kis mikrokozmosz tárul fel előttünk.” (Torjai Valter)

„Úgy tűnik belém oltották a mesék bálványos szépségét. Lázadozik szívem a színtelenség ellen. Vigyázva menekítem el az osonó tündérek tűnékeny rendjét körökbe, gombokba, köldökgombokba. A láthatatlant a láthatóba.” (RL)