Szombathelyen a magyar női kézilabda-válogatott

2013.10.25. 12:32

Közönségtalálkozó volt a Hotel Pelikánban.

Magyar női kézilabda válogatott Szombathelyen

Jön a keménymag, a közönség-találkozó pedig 60 perc lesz, mint egy jó meccs  - hangzott el csütörtökön este a felvezetőben a Hotel Pelikánban, merthogy a magyar női kézilabda-válogatott az elkövetkező napokban Szombathelyen szerepel majd. A beszélgetés alatt meccs meccset követett, de célkeresztbe kerültek a kudarcok, a célok, a vb és riói ötkarikások is.

Kétség sem fér hozzá, hogy a magyar női kézilabda-válogatottra figyel ezen a hétvégén Szombathely és kicsit az egész ország.

Magyar női kézilabda válogatott Szombathelyen

A Provident Kupán fellépő csapathoz mindenki nagy reményeket fűz. Brazíliával, Norvégiával és Horvátországgal mérkőznek meg az Aréna Savariában.

Előtte viszont a Pelikán Hotelban válaszoltak a sportrajongók kérdéseire.

Magyar női kézilabda válogatott Szombathelyen

A hétvégi remélt győzelmeken túl, a közeli cél most a decemberi szerbiai világbajnokság. Jöttek a latolgatások.

Magyar női kézilabda válogatott Szombathelyen

„Négy közé be tudunk jutni, a nyolc közé be kell jutnunk.” Hat-nyolc csapat van, ami képes meglepetést okozni, de Hajdu János megbízott szövetségi kapitány úgy véli, a magyarok is köztük vannak. Tény, hogy kemény menet lesz a világbajnokság, együtt keveset játszott idén még a csapat. A lányok meccséhségében bízik a későbbiekben Hajdu.

Magyar női kézilabda válogatott Szombathelyen

Siti Beáta, a kézilabda-válogatott edzője is erre alapoz. Mentális és fizikai felkészültséget igényel a győzelem - mondta.

A csapatszellemet emelték ki a csapattagok, fontos, hogy mindenki segítse a másikat. Külsőre nagy az egyetértés a lányok között. A sportolók végig közvetlenek voltak, szívesen válaszoltak minden kérdésre.

Magyar női kézilabda válogatott Szombathelyen

Korábban az ázsiaiak vitték a prímet, ellenük voltak nehéz meccsek. Most fordult a kocka. Erősek az európai csapatok: Norvégia, Dánia, Románia, Montenegró.

Fontos, hogy nem mindig az jut be a legjobb négy közé, aki a legjobb. Hanem aki a hatodik meccset, azaz a keresztmeccset és a négy közé jutó meccset jól veszi. Itt jön képbe a sportszerencse – magyarázta a szövetségi kapitány.

Magyar női kézilabda válogatott Szombathelyen

Még messze van, de szóba került a riói olimpia is. Klubszinten és a válogatottban is emlegetik, bár Görbicz Anita hozzátette, szeretnek lépésről lépésre haladni. A fókuszban most a vb áll.

A kulcs a végjátékban keresendő: ott kell megnyerni, vagy fordítani az álláson. Szükséges mellé még egy (vagy több) olyan figura, akik nagy stressz alatt is a lehető legjobb utat találja meg a kapuig. Hajdu szerint most van két-három olyan tag is, akik feszült végjátékban is remekelnek.

Más edző, más játék? Igen. Más szemléletet hoznak az új emberek, válaszolt a kérdésre a válogatott irányítója. A csapatpszichológia is megváltozik. Értik ezt arra, hogy Karl Erik Böhn, azaz KEB leukémiája miatt Hajdu János és Siti Bea vezeti a válogatottat. Mindenki most a gyors gyógyulásban bízik.

Provident Kupa
Helyszín: Aréna Savaria
Október 25.
17:00 Magyarország-Norvégia
19:00 Brazília-Horvátország
Október 26.
13:00 Magyarország-Brazília
15:00 Horvátország-Norvégia
Október 27.
10:00 Norvégia-Horvátország
12:00 Magyarország-Horvátország
 

.