10 állat, amely örök hűséget fogad párjának

alon.hu

2018.02.14. 18:19

Az emberek szeretik azt hinni, hogy a szoros párkapcsolat és a hűség csak az ő kiváltságuk.

Az állatok zöme valóban csapodár, de akadnak olyan fajok is, melyek még a teremtés koronáinak is példát mutatnak.

Gibbon

gibbon

A főemlősök osztályába tartozó gibbonok nemcsak biológiailag állnak közel az emberhez, de abban is, hogy jellemzően monogám kapcsolatban élnek.  A hím és a nőstény nagyjából azonos méretű, jelezve a nemek egyenlőségét. A párok egymás simogatásával töltik az időt, illetve együtt lógnak (szó szerint) az erdőben.

Hattyú

Hattyú

Monogám párkapcsolatban élnek a hattyúk is. Nem véletlenül lett a két hattyúnyakból formázott szív a szerelem jelképe: egy-egy hattyú pár sok-sok évig, olykor életük végéig együtt él. Igaz, ennek gyakorlati okai is vannak: egy állandó partner azt is jelenti, a párkeresésre fordított időt másra - vándorlásra, területszerzésre, fészekrakásra, gyereknevelésre – tudják használni.

Hollókeselyű

Hollókeselyű

A szépség és a hűség nem feltétlen járnak karöltve. Itt vannak például a nem túl csinos hollókeselyűk, akik társadalmi szinten is komolyan veszik a hűség fogalmát: megtámadják a csapodárságon kapott egyedeket.

Francia császárhal

Császárhal

Szinte lehetetlen magányos császárhalat látni. A párválasztás gyakran egy életre szól, és a monogám kötelék nagyon szoros közöttük. A császárhal párok mini csapatként élnek, utaznak és vadásznak együtt.

Farkas

Farkas

A népmesékben gyakran ravasznak, álnoknak és gonosznak lefestett farkasok családi élete a valóságban példát mutathatna sok emberi családnak.  Kevesen tudják, hogy egy farkasfalka általában az apát, az anyát és a gyerekeiket jelenti.

10 állat, amely örök hűséget fogad párjának   >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.