10 percen belül két ember ugrott a Dunába Budapesten

2013.06.05. 16:33

Tíz percen belül két budapesti hídról két férfi ugrott a Dunába szerda délután - erősítette meg az Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI információját. Az egyik férfi egy mentőautóból kiszállva vetette magát a folyóba. Mindkettejüket stabil állapotban szállították kórházba.

    Kovács Viktória elmondta, 13 óra körül érkezett a rendőrségre állampolgári bejelentés, hogy egy férfi készül leugrani az egyik dunai hídról. Az árvízi védekezésben részt vető vízrendészeti járőrök a Szabadság hídhoz tartva meglátták, ahogy egy másik férfi a Lánchídról is ugrani készül. Ezért az ő segítségére siettek, egyúttal a másik hídon lévő férfihoz erősítést kértek.

    Előbb a Lánchídról ugrott le az egyik férfi, majd tíz percen belül a Szabadság hídról is levetette magát a másik. Mindkettejüket rövid időn belül kimentették a vízi rendészet járőrei.

    Kovács Viktória hangsúlyozta, hogy az esetek között nincs összefüggés. A két öngyilkossági kísérletet egymástól függetlenül követték el.

    Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a fiatalabbik férfivel egy mentőautó tartott a kórház felé, amikor a férfi a Lánchíd közepén agresszívvá vált, rátámadt a mentősre, feltépte a mentőautó ajtaját, majd beugrott a Dunába. A férfi a járműben károkat is okozott, ezek felmérése még tart - tette hozzá.

    Győrfi Pál szerint látszólag mindkét férfi zúzódásokat szenvedett, ugyanakkor az még nem derült ki, vannak-e belső sérüléseik. Mindkettejüket stabil állapotban szállították kórházba.