100 ezer forint értékű adományt küldtek a bükiek a Mikulásgyárba

2012.12.17. 19:35

Az ország legnagyobb jótékonysági akciójának képviselői meglepődve tapasztalták, hogy nem csak a rászoruló gyerekek, de a rendezvényen dolgozó önkéntesek is kaptak egy kis ajándékot.



Több mint 100 ezer forint értékű ajándékot hoztak a büki turisztikai szakemberek a Mikulásgyárba.

" “Két üveg bort kaptunk, amelyből most forralt bor készül, jól jön ez a hidegben, ha az ember hat-nyolc órát dogozik a szabadtéri, jótékonysági csomagolóüzemben” - nyilatkozta Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.


Mindezekhez Pálffy Tamás, büki TDM szakembere hozzátette: nagyon sok élelmiszert, meleg ruhát és játékot gyűjtöttünk össze. Külön öröm, hogy felhívásunkhoz a helyi fürdő ,a település önkormányzata, hotelek, éttermek sőt magánszemélyek is csatlakoztak, ennek köszönhető, hogy egy egész furgonnyi adományt tudtunk vinni  a Mikulásgyárba.

Kerekes Szilárd, Bükért-Vállalkozók Egyesületének elnöke hozzátette:idén a Mikulásgyárnak nincs saját gyűjtőpontja a megyében, ezért is örültünk annak, hogy  a turisztikai egyesület idén felvállalta azt, hogy megszervezi a helyi akciót.

A büki vendéglátósok még az ideérkező turistáknak is elmagyarázták, hogy mi is az a Mikulásgyár. Arra kértük őket, ha ha gondolják, akkor támogassák adományaikkal az akciót. Meglepő volt számunkra, hogy sok  bécsi, pozsonyi vendégünk hallott már a karitatív eseményről. ennek talán az az egyik oka, hogy néhány héttel ezelőtt, a Magyar Turizmus Zrt. külképviseletei is népszerűsítették Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját.

Mint ismert: december 21-ig a magánszemélyek adományaikat az ország több helyszínén felállított gyűjtőpontoknál adhatják le. így Debrecenben, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten, Győrben és Zalaegerszegen is. 

Az adományokat bárhol postára is lehet adni, a Magyar Posta ingyenesen eljuttatja az ajándékokat a gyárba, amennyiben a dobozon szerepel a Mikulásgyár neve. Az összegyűlt ajándékokat ezúttal is a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei osztják szét a leginkább rászorulók között.

A szervezetek elérhetőségeiről és a rá szorultsági szempontokról részletek a www.voroskereszt.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.
.