A 2010-es Vas megyei Prima-díj nyertesek (képsorozattal)

2010.11.13. 09:35

A kőszegi várban tartott díjkiosztón – melyen a megye számos vezető politikusa és ismert közéleti személyisége is megjelent – három kategóriában ítélték oda a díjat a jelölteknek.

Prima-díj, Vas megye 2010

Péntek délután a kőszegi vár lovagterme körülbelül háromnegyedig telt a Vas megyei Prima-díjak ünnepélyes kiosztására.

Prima-díj, Vas megye 2010

Ahogy Szőnye József, a rendezvény mögött álló VOSZ Vas megyei elnöke bevezetőjében elmondta, Vas megye az elsők között csatlakozott a Demján Sándor által elindított Prima Primissima Díjhoz. A 2010-es díjkiosztó immár a hatodik a sorban, ezek közül hármat Kőszegen rendeztek.

Szőnye József

Szőnye emlékeztetett Demján Sándor alapgondolatára, mely szerint a díj lényege, hogy a reálszféra megszólítja a humánszférát, és ennek a megszólításnak visszahatása van, például az, hogy javul a vállalkozókról kialakított társadalmi összkép.

Lovassy Tamás, a Prima Primissima Alapítvány titkára többek között azt tartotta fontosnak megemlíteni, hogy a Prima-díjak – melyek nemcsak szakmai, de társadalmi elismerést is jelentenek - országszerte megyei ünneppé váltak, erősítve a helyi közösségek összetartását.

Prima-díj, Vas megye 2010

Először megyei napilap által szervezett közönségdíj kiosztására került sor, melyet idén Kőszegi Város Fúvószenekara nyert. A díjat Bakos György elnök vette át, az átadó Puskás Tivadar szombathelyi polgármester volt.

Puskás Tivadar

A polgármester az eseményt azért tartotta fontosnak, mert általa találkoznak az anyagi és a szellemi erőforrások. Egyben emlékeztetett: valamit jól csinálni csak kicsivel nagyobb munka, mint rosszul csinálni.

Tudomány kategóriában Dr. Széll Kálmán sebész kapta az elismerést. A professzor elmondta, sajnálja, hogy nem Dr. Cholnoky Péter gyermekgyógyászra esett a választás, de mivel Cholnoky négy évvel fiatalabb, mint ő, reméli, a jövőben még alkalom lesz erre is. A harmadik jelölt Dr. Korcsmár József kézsebész volt.

Széll Kálmán

Kultúra és művészetek kategóriában Jordán Tamás színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója vehette át az elismerést. A színházigazgató gyors egymás után kétszer is alaposan meghatódott. Először, amikor kiderült, hogy ő kapja a díjat, másodszor, amikor a színház munkatársai egy kis ajándékkal kedveskedtek neki. Jordán megjegyezte: a díj mellett annak a tapsnak is nagyon örül, ami neve elhangzásakor csattant fel a teremben.

Jordán Tamás

A kultúra kategóriában a másik két jelölt a Savaria Szimfonikus Zenekar ( Mérei Tamás igazgató) és Kőszegi Város Fúvószenekara (Bakos György elnök) volt.

Horváth József

Oktatás és közművelődés kategóriájában Horváth József atya, pápai prelátus. A Martineum Felnőttképző Akadémia alapító igazgatója szerint a dicséret szárnyakat tud adni, ami a szakterületét illeti, a közösség építésének a fontosságát emelte ki, illetve ezzel kapcsolatban azt a törekvést, hogy az ember közelebb kerülhessen Istenhez. Ebben a kategóriában a másik két jelölt Horváthné Kutasi Mária, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatója és Sabáli László zeneszerző, zenetanár volt.

Prima-díj, Vas megye 2010


Az ünnepi eseményen, melyet Pócza Zoltán, a kőszegi művelődési központ igazgatója vezetett – több helyi művész és művészeti csoport is fellépett és sor került a vállalkozói díjak kiosztására is.

További képek a díjkiosztóról:

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

 

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

Prima díj, 2010 Vas megye

 

.