2011. augusztus 29-től jelentősen módosul a Vasi Volán menetrendje

2011.08.24. 09:24

A cég közlekedésében összesen 153 változás lesz. Letölthető a részletes lista.

„2011. augusztus 29-én társaságunk a harmadik évközi menetrendváltozást készül végrehajtani. 77 db új járatot állítunk forgalomba, továbbá jelentős számú – összesen 153 db - egyéb módosítást kerül bevezetésre” – olvasható a Vasi Volán szerdán kiadott sajtóközleményében.

A változások egyik forrása a Regionális Közlekedésszervezési Iroda (RKI) által évente megszervezett, úgynevezett kistérségi menetrendi értekezlet, ahol főként a polgármesterek fogalmazzák meg a lakossági igényeket.

Vasi volán

Az itt elhangzott észrevételek, illetve az általános demográfiai változások, gazdaságossági és végrehajthatósági szempontok alapján állította össze a Vasi Volán az új menetrendet, melynek bevezetésével most nem várják meg a januárt, már iskolakezdéskor – augusztus 29-től - ez lesz érvényben.

Néhány a jelentősebb változások közül

A GYSEV Zrt. beruházásában megvalósult Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítés miatt 23 autóbuszjárat menetrendjét korrigálták.

A hét első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon Szombathelyről 17.00 órakor közlekedtetünk autóbuszt Zalaegerszegre, ami Zalaegerszegről 18.25 órakor indul vissza Szombathelyre.

A körmendi belváros felújításával, forgalmi rend változásával is összefügg, hogy buszok a Tesco áruház érintésével közlekednek, illetve 9 db helyközi autóbuszvonal járatai augusztus végétől megállnak a „Körmend, Tesco Hipermarket” elnevezésű megállóhelyen is.

2011. szeptember 1-től a Vasi Volán Zrt. honlapján és egyes távolsági járatain lehetőség nyílik az utazóközönség számára, hogy egy utas-elégedettségi kérdőíven alkothassanak véleményt és javaslatot a cég szolgáltatásairól.

A változtatásokról a www.vasivolan.hu oldalon tájékozódhatnak, illetve a változások részletes listája innen tölthető le.

.