2011-ben meg szeretnék nyitni a szombathelyi Magellán bevásárlóközpontot

2010.01.13. 18:31

Legkorábban a nyáron, de végre indulhat a szombathelyi Magellán City Center építése. Deéry Attila, a Devirs Kft. ügyvezetője az Alonnak elmondta, 2011-ben szeretnék megnyitni az üzletközpontot.

A Devirs Kft. közel három éve határozta el, hogy az E-ontól megvásárolt saroktelken, Szombathely belvárosában egy bevásárlóközpontot épít. Az engedélyeztetési eljárás lezárulóban van, megkapták az építési engedélyt, bár ez még nem jogerős – tudtuk meg Deéry Attilától, a beruházó Devirs Kft. ügyvezetőjétől. Most a finanszírozás megszervezése folyik, kivitelezők kiválasztása is várhatóan még tavasszal megkezdődik. Deéry Attila hangsúlyozta, hogy az építkezés során igyekeznek a lehető legkisebb kellemetlenséget okozni a környéken lakóknak.
 
 A Magellán építési telke most
 
Az ügyvezető megjegyezte, hogy az önkormányzat – bár ezt építésügyi jogszabályok egy bizonyos mértékig lehetővé tették volna - nem engedett a megépítendő parkolóhelyek számából.
 
Az előírt parkolók számából a beruházó a Kőszegi utcába tervezett parkolólemezen szeretett volna 45 darab parkolót megváltani, de a város a Bürü utcai telken írta elő számukra a parkolók kialakítását és a terület rendezését.
 
A már említett helyen és az épület alatti kétszintes mélygarázsban összesen 320 parkolóhelyet létesítenek.
 
A bevásárlóközpont látványterve
 
A régészeti feltárás során előkerült Mithrasz-szentélyt az OTP Fő téri épületéhez hasonlóan, üvegfalas megoldással mutatják be, látható lesz a garázsból és a földszintről is, oly módon, ahogy azt a hatóság előírta számukra. Az épület alapterülete közel 5 ezer 500 négyzetméter, az épületben 9 ezer 200 négyzetméter kiadható területet alakítanak ki, melyben kávézók, éttermek, valamint minden igénynek megfelelő üzletek kapnak helyet.
 
A szombathelyi belváros ez idáig legnagyobb magánerőből megvalósuló, több milliárd forint értékű fejlesztése a beruházó számításai szerint várhatóan háromszáz munkahelyet teremt, és növeli a Fő tér vonzerejét mind a szombathelyiek, mind a turisták körében – mondta az ügyvezető.
 

 

.