A 2011-es megyei és városi bálról: Vas megye és Szombathely össztánca

2010.12.28. 16:39

Kovács Ferenc megyei elnök és Puskás Tivadar polgármester leggyakrabban az „együttműködés” és a „mérsékelt” szavakat használták a 2011. január 8-án zajló közös bálra.

Báli sajtótájékoztató

Korábban ismereten összhang kezd körvonalazódni Vas megye és Szombathely vezetősége között. Egy keddi sajtótájékoztatón

Nyilván nem lehet egyetlen szószerkezetben, mondatban vagy akár bekezdésben összefoglalni Vas megye és Szombathely rendszerváltás utáni kapcsolatát, de talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy az „számos ellentmondással volt terhes”, és hogy a helyzet bonyolultabb legyen, ezek az ellentmondások és napi konfliktusok nem is mindig a pártpolitikai törésvonalak mellett jelentkeztek.

Ugyanakkor a legutóbbi önkormányzati választások nyomán kialakult helyzetben látványos közeledés tapasztalható a megye és a város vezetése között.

Báli sajtótájékoztató

Ennek egyek jele a közelmúltban zajlott egyeztető fórum, illetve az a bejelentés, hogy 2011. január 8-án – a legújabb kori történelemben most először – együtt tartja a megye és a megyeszékhely a bálját.

Az esemény persze nem annyiira stratégiai, mint amennyire szimbolikus, de a Kárpát-medencében soha nem szabad lebecsülni a szimbólumok erejét.

Mindenestre Puskás Tivadar az „együttműködés” és az „összetartozás” szimbólumaként értékelte a közös nyitóbált, hangsúlyozva, hogy a rendezvény egy jótékonysági akció része, melynek kedvezményezettje és rendezője egyaránt közös fenntartású intézmény.

Kovács Ferenc a januári bállal kapcsolatban az „értékadó”, „értékteremtő”, „polgári” és „mértéktartó” jelzőket használta. A mostani világban „hivalkodó bálnak nincs helye” – mondta az elnök, és a mértéktartáshoz kapcsolódik az is, hogy a Vas megyei cégek által felajánlott ajándékok tombolajegyeinek bevételét (becslések szerint több százezer forintot) Vas megyei gyermekvédelmi intézmények megsegítésére használják fel.

A rendezvény programjáról a rendező cég képviseletében Parais István, az MMIK igazgatóhelyettese számolt be.

A Tóvendéglőben zajló bál részletes programjáról, menüjéről és az egyéb részletekről a Kimozduló.hu weboldalon olvashat részleteket.

.