A 2012-es szombathelyi megyebál pillanatai (képgaléria)

2012.01.08. 10:31

Míg kint dúlt a politika, a Tóvendéglőben nagyjából a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a Vas megyei megyebál. Képek.

Vas megyei megyebál 2012

Míg kint dúlt a politika, a Tóvendéglőben nagyjából a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a Vas megyei megyebál. Képek.

Míg kint dúlt a politika, a Tóvendéglőben nagyjából a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a Vas megyei megyebál.

Smidéliusz Bence fotói

Szűk száz vendég érkezett szombaton este a szombathelyi Tóvendéglőbe, hogy részt vegyen a megyebálon, amely szokás szerint a báli szezont nyitja a vasi megyeszékhelyen.

Vas megyei megyebál 2012

Az idei bál nagyjából a korábbi forgatókönyvek szerint zajlott, annyi különbséggel, hogy az extrái közé tartozott az étterem elé szervezett politikai tüntetés.

A 2012-es rendezvény díszvendége Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója volt.

Vas megyei megyebál 2012

A báli műsor sztárvendégei pedig Osztrosits Katalin Vas egye szépe, illetve Varga Miklós és Horváth Meggie énekesek voltak.

A rendezvényen – számos más közéleti személyiség mellett - megjelent Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott és Puskás Tivadar szombathelyi polgármester is.

A „Év Vasi Embere” idén Galambos Tamás vállalkozó lett. A díjat éjfélkor adta át Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth Boldizsár, a Vas Megyéért Egyesület elnöke.

Vas megyei megyebál 2012

A belépőjegy az idén 15 ezer forintba került.

Ugrás a képgalériára

Részlet a megyebáli sajtóanyagból:

Az első vasi megyebálokat a Savaria Szállóban (Kovács Szálló) rendezték. Ezt követően a Megyeháza dísztermében, a címerteremben és a Berzsenyi teremben tartották a bált. A Megyeháza mint helyszín meghatározta a rangos bál hangulatát. A klasszicista környezet, az elegáns fogadótér a szépen feldíszített termek mind-mind hozzájárultak a bál emelkedett hangulatához. A programok összeállításánál alapvető cél volt, hogy egyik részről a megye reprezentáns művészei, hagyományőrző csoportjai mutatkozhassanak be, a másik oldalról pedig a megyéből elszármazott, vagy hozzá szoros érzelmi szállal kapcsolódó híres előadók lépjenek fel a színpadon (Zséda, Balázs Fecó, Makrai Pál, Meggie). A bál legjelentősebb, hagyományos eleme, protokoll eseménye minden évben az „Év Vasi Embere ” díj átadása.

2009-ben, 2010-ben és 2011- ben új helyszínen, a szombathelyi Tóvendéglőben rendezték meg a Megyebált. A vendéglő modern épülete elegáns környezetet biztosított a rendezéshez, a légkör a terem mérete miatt meghittebb, barátságosabb lett. Sikerült megtartani az ünnepélyességet és az eleganciát, amely egyik fő erénye a hagyományosan konzervatív társadalmi eseménynek.

2011-ben Szombathely városával közösen rendezték meg a Megyebált.

A mindenkori megyebálok funkciója: a kulturális, közéleti, társadalmi és gazdasági élet kiemelkedő szereplőinek egyik legfontosabb eseménye, amely lehetőséget ad a kapcsolatok ápolására, a mértékadó és természetes, rangos, magas színvonalú szórakozásra.

.