Hirdetés

Tömény kampány a szombathelyi 30Y kultúrbuszon

2014.09.10. 14:05

86-os út felújítása, újjáélesztés, ilyesmi.

Hirdetés

A 30Y kultúrbusz 2013 augusztusában állt hivatalosan forgalomba. Akkor  - Beck Zoltán, a zenekar frontembere szerint - azzal a céllal indult el a busz,  hogy összekapcsolja a mindennapi életet a kultúrával.

Tömény kampány a 30Y buszon

Ehhez képest az eddigi öt kiállítás közül mindössze kettő (a legelső, amelyen Lékó Tamás fotói a 30Y zenekart mutatták be, és a másik, amelyen Büki László fotóriporter kiállítása volt látható) felelt meg teljesen az eredeti célkitűzéseknek.

A karneváli képek galériája határeset volt, míg kettő erős politikai felhangokkal is bírt.

A mélypont mindenesetre a ma átadott, „Szombathelyi pillanatok” kiállítás, melynek fotóit aromás kampányszag lengi körül.

A szerdai sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester avatta fel a fotókat, melyek „a városi lét minden pillanatát ölelik át”. A polgármester a kedvenc képéről is mesélt, amely a Foucault-inga kísérlete közben készült, s amelyet a világon másodikként próbáltak ki Szombathelyen.

Puskás Tivadar fontosnak tartja a képgalériát, mert szerinte így "utazás közben érheti az embereket esztétikai élmény".

Ennek érdekében a tervek szerint a 30Y kultúrbuszon ezentúl sűrűbben szeretnének kiállításokat rendezni.

A polgármester végül abbeli örömének adott hangot, hogy a kultúra és a tömegközlekedés találkozása és összekapcsolása az ő nevéhez fűződik.

A buszon körbejárva, s a képeket megszemlélve nem csak a szombathelyi polgármester beállított fotóival, a 86-os út felújításával, az újraélesztési rekordkísérlettel, Pars Krisztián köszöntésével, az Iseumi szabadtéri játékokkal találkozhattunk, de magával a honvédelmi miniszterrel, Hende Csabával is.

Most már csak az a kérdés, mindennek mi köze a 30Y zenekarhoz, amely többek között így defininállja magát:

A 30Y mosolyog. A 30Y sokat káromkodik. A 30Y nem vallásos. A 30Y apolitikus. A 30Y érzékeny. A 30Y szereti az egyszerű mondatokat. A 30Y asszociatív. A 30Y szokott olvasni. A 30Y nem ír…

Szerzők:  Kánya Dóra, Tamasits Dorottya, Józing Antal

Galéria

.