Forgalomkorlátozás és torlódások várhatók a 86-os út déli szakaszán

2014.06.13. 11:03

Az építkezések miatt a Körmend és Zalalövő között időszakosan teljes útzár is lehet. A közlekedési helyzetet bonyolítja, hogy ez a szakasz a nyári adriai vonulás egyik fő iránya. Júniusban megindul a közlekedés a Szombathely és Vát közötti 2 x 2 sávoson.

A leendő M86, Szombathely-Vát közötti új szakasz főpályáján június végén sebességkorlátozással megindul a közlekedés, július végén pedig már 110km/h-val közlekedhetnek az autósok – írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) mai kiadott sajtóközleményében.

Forgalomkorlátozás és torlódások várhatók a 86-os út déli szakaszán

A cég közlése szerint a 86-os főút fejlesztése nemcsak Szombathelytől északra, hanem Szombathelytől délre is jelentős beruházások folynak.

Megújul a 86-os főút Vas-Zala megye határ – Körmend közötti szakasza is, részben burkolat erősítésként, részben a Nádasd elkerülő út új nyomvonalon történő kialakításával.

A beruházások keretében felújítjuk a Körmendi Rába hidat, a Csörnöc-patak hídját, a 8-as és a  86-as főút keresztezésben lévő körforgalmat. Ezen felül az egész útburkolat 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő megerősítést kap. Teljesen új nyomvonalon megépül a Nádasdot, Hegyhátsált és Katafát elkerülő új nyomvonalú főút mely a megépültét követően az érintett települések átmenő forgalmát teljesen megszünteti.


Nagyobb térkép

Az építkezések miatt Körmend és Zalalövő között félpályás, jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani, hiszen az érintett szakaszokon egy időben, több helyen, a forgalom melletti építéssel együtt jár a folyamatos forgalomkorlátozás.

A helyzetet bonyolítja, hogy a 86-os főút ezen része az észak–déli tranzit teherszállítás útvonala mellett a nyári szezonban az Adria felé vezető utak egyik fő közlekedési iránya is egyben.

A NIF közlése szerint az érintett szakaszokon időszakos teljes útzárra is számítani kell, hétvégenként éjszaka is, így a cég arra kéri az Adria felé indulókat, hogy a www.utinform.hu oldalon tájékozódjanak az aktuális korlátozásokról.

.